Konfindustria "pro" njësimit të prefiksit shqiptar nga Kosova - Bota Sot
Konfindustria "pro" njësimit të prefiksit shqiptar nga Kosova

Ekonomi

E hënë, 29 gusht 2016

Konfindustria "pro" njësimit të prefiksit shqiptar nga Kosova

Më: 10 shtator 2012 Në ora: 09:10

Konfindustria mbështet vendimin e Kuvendit dhe Qeverisë së Kosovës për të përdorur prefiksin ndërkombëtar të Shqipërisë në sektorin e telekomunikacionit dhe kërkon ngritjen e një grupi pune me ekspertë të fushës.

Gjergj Buxhuku, Administrator i Përgjithshëm i Konfindustria shprehet sot në një deklaratë për median se ky vendim përbën një domosdoshmëri financiare për Kosovën, pasi deri sot, përdorimi prej më se 13 vjet i prefikseve të vendeve të treta, i ka shkaktuar ekonomisë dhe qytetarëve humbje, që shkojnë në qindra milion euro.
"Përdorimi i prefiksit të Shqipërisë shoqëruar me marrëveshjet respektive teknike dhe financiare mes dy vendeve do të bëjë të mundur që një pjesë e madhe e kostove të tilla t'i kthehen ekonomisë dhe buxhetit të Kosovës", u shpreh Buxhuku.

Konfindustria vlerëson se zbatimi i vendimit të autoriteteve kosovare për njësim të prefiksit telefonik me Shqipërinë përmban në mënyrë të gërshetuar jo vetëm vlera të mëdha financiare, por dhe gjeostrategjike për rajonin e Ballkanit Perëndimor dhe më gjerë dhe do të ndeshet me rezistencë të fortë të vendeve të prekur në organizmat ndërkombëtare rregullatore të fushës.

Konfindustria shprehet se është e nevojshme që shpejt të krijohet grupi i punës me profesionistë vendas dhe të huaj të fushës së telekomunikacionit, financës dhe juristë për të vlerësuar përfitimet, kostot financiare të ekonomisë mbarëkombëtare dhe gjetjen e rrugëve ligjore për zbatimin e vendimit në kushtet e të drejtës dhe përgjegjësive ndërkombëtare të Shqipërisë dhe Kosovës.

Komentet
comments powered by Disqus
Më të lexuarat
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat
Sondazh Kush ka të drejtë dhe çfarë duhet të bëj Qeveria me demarkacionin me Malin e Zi?

  Kuvendi duhet ta votojë marrëveshjen për demarkacion me Malin e Zi

  Qeveria duhet ta rishikoj marrëveshjen

  Opozita ka të drejtë që po kundërshton demarkacionin

  Qeveria ka të drejtë për demarkacionin

  Nuk duhet të votohet marrveshja, sepse me demarkacion Kosova humbë tokë

  Shiko rezultatet
test