Mundësitë dhe Sfidat për rritje ekonomike afatgjatë - Bota Sot
Mundësitë dhe Sfidat për rritje ekonomike afatgjatë

Ekonomi

E diel, 28 gusht 2016

Mundësitë dhe Sfidat për rritje ekonomike afatgjatë

Më: 27 shtator 2012 Në ora: 18:57

Me nismën e kryeministrit e kryeministrit Berisha, u organizua sot Workshopi “Shqipëria 2022, Mundësitë dhe Sfidat për rritje ekonomike afatgjatë”, i cili shënon nisjen e një serie aktivitetesh bashkëbisedimi me grupet e interesit, akademikët dhe profesionistët mbi tema të zhvillimit afatgjatë dhe integrimit evropian të vendit.
Me synimin që nëpërmjet një dialogu të përbashkët të ndërtohet vizioni për 10 vjeçarin në vijim, Kryeministri ftoi përfaqësuesit e botës akademike, të profesionistëve të biznesit dhe të shoqërisë që të japin opinionet dhe sugjerimet e tyre mbi çështjet ekonomike, mundësitë realiste për zhvillim ekonomik, vështirësitë, rreziqet, si dhe politikat dhe instrumentet për të mundësuar një rritje ekonomike të lartë, përfshirëse dhe të qëndrueshme.
Takimi i zhvilluar në formën e një bashkëbisedimi u fokusua në temën e rritjes ekonomike, parë në këndvështrimin e lidhjes së saj me disa sektorë të rëndësishëm si infrastruktura, energjia e rinovueshme, investimet e huaja direkte, ICT, punësimi, etj. Të pranishmit dhanë mendimet e tyre, sipas fushave të caktuara, si dhe shkëmbyen idetë për të përmirësuar rrugët dhe format drejt një ekonomie në rritje dhe në zhvillim.
Në nisje të aktivitetit, kryeministri iu drejtua me një fjalë të pranishmëve, të cilët i vlerësoi për punën e shkëlqyer të bërë në katedrat dhe departamentet e shkollave të larta të vendit, për kërkimet shkencore të realizuara prej tyre, etj.
Duke vlerësuar rritjen ekonomike si gjeneratorin kryesor të punësimit, mirëqenies dhe zhvillimit të vendit, kryeministri u shpreh se mendimet dhe opinionet e pjesëmarrësve në këtë aktivitet kanë një vlerë të veçantë si në programin aktual të qeverisë, ashtu dhe në programin e ardhshëm të saj, bën të ditur Kryeministria e Shqipërisë në një komunikatë për shtyp.
Kryeministri theksoi se është e rëndësishme që modeli i suksesshëm i ekonomisë shqiptare të përmirësohet dhe të konsolidohet më tej, në vitet që vijnë në mënyrë që rritja ekonomike të mbetet e vijueshme. Në këtë kontekst, Kryeministri renditi një sërë reformash të ndërmarra nga qeveria shqiptare, të cilat kanë qenë vendimtare në përcaktimin e suksesit të ekonomisë shqiptare dhe kërkoi që mendimi intelektual i profesionistëve të kësaj fushe të jetë gjithmonë një konsulencë e pranishme në nismat e qeverisë.
Më pas, kryeministri dëgjoi prezantimin e ideve dhe opinioneve prej të pranishmëve, si dhe iu përgjigj interesit të tyre lidhur me tematikën e Workshop. BS

Komentet
comments powered by Disqus
Më të lexuarat
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat
Sondazh Kush ka të drejtë dhe çfarë duhet të bëj Qeveria me demarkacionin me Malin e Zi?

  Kuvendi duhet ta votojë marrëveshjen për demarkacion me Malin e Zi

  Qeveria duhet ta rishikoj marrëveshjen

  Opozita ka të drejtë që po kundërshton demarkacionin

  Qeveria ka të drejtë për demarkacionin

  Nuk duhet të votohet marrveshja, sepse me demarkacion Kosova humbë tokë

  Shiko rezultatet
test