U nënshkrua Kodi Etik për zyrtarët e kufirit në kuadër të MIK - Bota Sot
U nënshkrua Kodi Etik për zyrtarët e kufirit në kuadër të MIK

Lajme

E shtunë, 27 gusht 2016

U nënshkrua Kodi Etik për zyrtarët e kufirit në kuadër të MIK

Më: 12 tetor 2012 Në ora: 17:22

Sot u nënshkrua Kodi Etik për zyrtarët e kufirit nga tre drejtorët e agjencive qe veprojnë në kufij Policia e Kosovës, Doganat e Kosovës, Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë dhe zëvendës ministri i Ministrisë së Punëve të Brendshme, Sasa Rashiq, njëherëësh edhe koordinator i Menaxhimit të Integruar të Kufirit. Ministria e Punëve të Brendshme, si bartëse e procesit të zbatimit të Strategjisë Kombëtare dhe Planit të Veprimit për MIK 2012-2017, gjegjësisht Koordinatori Nacional për MIK në bashkërendim me Bordin Ekzekutiv të MIK, të bindur se ngritja e vetëdijes publike dhe promovimi i vlerave etike janë të vlefshme si mjet për të parandaluar korrupsionin, nxjerr Kodin Etik për zyrtarët e kufirit, që në mënyrë shumë praktike dhe me kushte të qarta përcakton standardet e sjelljes që priten të manifestohen nga të gjithë zyrtarët kufitar. Me këtë kod synohet të luftohet korrupsioni që përbën një kërcënim serioz për sundimin e ligjit dhe rrezikon stabilitetin e institucioneve demokratike dhe themelet morale të shoqërisë, thuhet në komunikatë.Bazuar në objektivat e Strategjisë Kombëtare dhe Planit të Veprimit për MIK 2012-2017, kriteret e parapara për liberalizimin e vizave të lëshuar nga BE, ku parashihet të hartohet dhe miratohet Kodi Etik për zyrtarët kufitar, si subjekt i ligjit kombëtar. Te përkushtuar se te gjitha kriteret dhe obligimet që dalin nga Bashkimi Evropian do të plotësohen me kohë, u finalizua ky dokument i kërkuar. Menaxhimi i Integruar i Kufirit ka shënuar përparim të dukshme ne lëvizjen e lirë të njerëzve dhe mallrave duke krijuar kufij të hapur dhe mirë të kontrolluar, thuhet në fund të komunikatës.

Komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat
Sondazh Kush ka të drejtë dhe çfarë duhet të bëj Qeveria me demarkacionin me Malin e Zi?

  Kuvendi duhet ta votojë marrëveshjen për demarkacion me Malin e Zi

  Qeveria duhet ta rishikoj marrëveshjen

  Opozita ka të drejtë që po kundërshton demarkacionin

  Qeveria ka të drejtë për demarkacionin

  Nuk duhet të votohet marrveshja, sepse me demarkacion Kosova humbë tokë

  Shiko rezultatet
test