Noterët, firmat gjeodezike dhe komunat do të japin fletë pronësie - Bota Sot
Noterët, firmat gjeodezike dhe komunat do të japin fletë pronësie

Maqedonia

E hënë, 29 gusht 2016

Noterët, firmat gjeodezike dhe komunat do të japin fletë pronësie

Më: 2 tetor 2012 Në ora: 19:35

Komunat, firmat gjeodezike private dhe noterët në një afat sa më të shkurtër do të marrim autorizim për dhënien e fletë pronësive, paralajmëroi sot drejtori i Agjencisë për kadastër të patundshmërive Sllavçe Tërpeski.

Për rreth dy javë pritet që Agjencia për kadastër të patundshmërive të fillojë me lidhjen e marrëveshjeve me ato institucione.

Çmimi i fletë pronësisë do të mbetet i pandryshuar, gjegjësisht do të arrijë 125 denarë dhe 50 denarë për taksë administrative.

"Për rreth dy javë planifikohet të përfundojë testimi dhe të fillojë lidhja e marrëveshjeve me noterët dhe firmat gjeodezike. Dhënia e fletë pronësive do të jetë në bazë të marrëveshjeve të lidhura me Agjencinë për kadastër të patundshmërive nga e cila do ta marrin softuerin. Në këtë mënyrë do të jemi më afër qytetarëve dhe do t'i shkurtojmë shpenzimet si të qytetarëve, ashtu edhe tonat", theksoi Tërpeski në takimin e sotëm me gazetarët.

Prej sot Agjencia për kadastër të patundshmërive e vendosi edhe kërkimin e fletë pronësisë sipas adresës në tërë territorin e shtetit. Deri tani, shërbimin e këtillë mund ta shfrytëzonin vetëm qytetarët e Shkupit.

Komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat
Sondazh Kush ka të drejtë dhe çfarë duhet të bëj Qeveria me demarkacionin me Malin e Zi?

  Kuvendi duhet ta votojë marrëveshjen për demarkacion me Malin e Zi

  Qeveria duhet ta rishikoj marrëveshjen

  Opozita ka të drejtë që po kundërshton demarkacionin

  Qeveria ka të drejtë për demarkacionin

  Nuk duhet të votohet marrveshja, sepse me demarkacion Kosova humbë tokë

  Shiko rezultatet
test