Google arrin marrëveshjen për skanimin e librave - Bota Sot
Google arrin marrëveshjen për skanimin e librave

Teknologji

E shtunë, 27 gusht 2016

Google arrin marrëveshjen për skanimin e librave

Më: 6 tetor 2012 Në ora: 11:51

Shoqata e Publikuesve Amerikanë (The Association of American Publishers -AAP) dhe Google kanë arritur më në fund në një marrëveshje pas 7 vjet betejash ligjore për projektin e skanimit të librave nga kjo e fundit.

Kjo marrëveshje zgjidh problemin e të drejtës së autorit që lindi për shkak të "Google Books Library Project". Të dy institucionet deklaruan se arritja e marrëveshjes nuk kërkon ndërhyrjen apo aprovimin e gjykatës.

Sipas marrëveshjes, njihen të drejtat dhe interesat e mbajtësit të të drejtës së autorit dhe publikuesit amerikanë mund të zgjedhin të bëjnë të disponueshme materialet e tyre (libra, revista dhe gazeta) apo të kërkojnë heqjen e tyre nga projekti.

Nga ana tjetër, marrëveshja nuk prek çështjen gjyqësore mes Google dhe Authors Guild.

Ajo u jep mundësi publikuesve që vendosin të mos kërkojnë heqjen e materialeve të tyre nga baza e të dhënave, të kenë një kopje dixhitale për përdorim vetjak.

Përtej saj, publikuesit amerikanë mund të bien dakort me Google për materiale të tjera që janë skanuar.

Kushtet e detajuara të marrëveshjes mbeten konfidenciale. (PCWorld Albanian)

Komentet
comments powered by Disqus
Më të lexuarat
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat
Sondazh Kush ka të drejtë dhe çfarë duhet të bëj Qeveria me demarkacionin me Malin e Zi?

  Kuvendi duhet ta votojë marrëveshjen për demarkacion me Malin e Zi

  Qeveria duhet ta rishikoj marrëveshjen

  Opozita ka të drejtë që po kundërshton demarkacionin

  Qeveria ka të drejtë për demarkacionin

  Nuk duhet të votohet marrveshja, sepse me demarkacion Kosova humbë tokë

  Shiko rezultatet
test