Numërimi i votave nga diaspora nuk fillon sot - Bota Sot
Numërimi i votave nga diaspora nuk fillon sot

Aktuale

Numërimi i votave nga diaspora nuk fillon sot

Më: 31 tetor 2019 Në ora: 15:02
Valmir Elezi

Numërimi i 4 mijë e 639 fletëvotimeve të diasporës, për të cilat Gjykata Supreme ka marrë vendim që të numërohen, nuk mund të bëhet pa u bërë shqyrtimi dhe vlerësimi i zarfeve të supozuara me fletëvotime.

Zëdhënësi i KQZ-së Valmir Elezi, ka thënë se shqyrtimi dhe vlerësimi i zarfeve të supozuara me fletëvotime është i domosdoshëm, në mënyrë që të mund të fillojnë me procesin e numërimit.

Ai tha procesi i shqyrtimit dhe vlerësimit mund të zgjasë dy ditë, ndërsa numërimi pastaj ai tha se mund të kryhet brenda një dite.

Elezi: Është e domosdoshme që të bëhet shqyrtimi dhe vlerësimi i zarfeve

“Para fillimit të numërimit të fletëvotimeve nga jashtë vendit sipas vendimit të Gjykatës Supreme fillimisht është e domosdoshme që të bëhet shqyrtimi dhe vlerësimi i zarfeve të supozuara me fletëvotime, në mënyrë që të mund të fillojmë me procesin e numërimit të tyre. Vlerësimi ka për qëllim që të identifikojë një fletëvotim nëse është dërguar nga votues i regjistruar suksesshëm gjatë periudhës së regjistrimit si votues jashtë vendit, apo është dërguar nga ndonjë person tjetër që nuk e plotëson këtë kriter të domosdoshëm. Pasi të bëhet ky vlerësim, ne do ta dimë saktë se sa është numri i fletëvotimeve të aprovuara dhe sa është i atyre që refuzohen. Vetëm fletëvotimet e aprovuara i nënshtrohen procesit të numërimit në QNR. Besojmë që së paku dy ditë na duhet kohë për të bërë procesin e vlerësimit të të gjitha këtyre pakove të supozuara me fletëvotime, në mënyrë që pastaj t’i hapet rruga numërimit të tyre në QNR, numërim i cili besojmë se do të mund të kryhej brenda një dite”, tha ai.

Lëvizja Vetëvendosje ishte ankuar në vendimin e PZAP, me të cilin nuk lejohej numërimi i 4639 zarfeve me vota, pasi kishin arritur me vonesë në Kosovë.

Në ankesën e dytë të Vetëvendosjes, Gjykata Supreme vendosi që KQZ të bëjë rinumërimin e 4639 fletëvotimeve të ardhura jashtë Kosovës.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat