​Qeveria nis procedurat për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Zgjedhje

Aktuale

​Qeveria nis procedurat për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Zgjedhje

Më: 14 gusht 2020 Në ora: 16:53
Foto ilustrim

Qeveria ka proceduar në Kuvendin e Republikës së Kosovës nismën legjislative për Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Zgjedhjet e Përgjithshme në Republikën e Kosovës.

Qeveria ka marrë opinionet e Ministrisë së Financave dhe Departamentit të së Drejtës së BE-së të cilat kanë përcjellë opinionet dhe deklaratat e tyre sipas fushëveprimit përkatës të tyre.

Qeveria vlerëson nismën legjislative të iniciuar nga deputetët propozues të Kuvendit të Republikës së Kosovës për miratimin e Projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për zgjedhjet e përgjithshme në Republikën e Kosovës por e konsideron si jo të plotë për të përmirësuar procesin dhe procedurat e organizimit të zgjedhjeve në Kosovë.

Qeveria e Kosovës konsideron se kjo nismë legjislative duhet të adresojë të gjitha çështjet që janë identifikuar si parregullsi gjatë monitorimit të proceseve zgjedhore nga organizatat monitoruese ndërkombëtare dhe vendase.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat