Maja e Krelanit - Bota Sot
Maja e Krelanit

Alpinizem

Maja e Krelanit

Më: 29 tetor 2019 Në ora: 11:45
Maja e Krelanit

U bë vizita e parë masive e Hikingnjerit në "Podin e Jakupit", mbi Shtypeq të Madh të Rugovës dhe ngjitja në Majën e Ujkut a.k.a Ahmici a.k.a Maja e Krelanit 2272 metra midis Kosovës dhe Malit të Zi. Maja e Ujkut gjendet rrëzë "Kërshit të Ujkut" dhe staneve të Krelanit në bjeshkën e Shtedimit në Rugovë.

Pasi para disa ditëve nga Komuna e Pejës u bë shtrimi i asfalltit deri në Pod të Jakupit, u bë e realizueshme vizita me numër të madh të bjeshkatarëve, të cilët këtë ecje e cilësuan si të ëndërrave. Kjo ishte hera e parë që një organizatë organizon një ecje të këtille me autobusa, me pikenisje nga Shtupeqi i Madh (Podi i Jakupit!).

Gjithashtu besojnë që Majën e Ujkut për herë të parë e pushtuan një numër kaq i madh i bjeshkatarëve nga vetëm një organizatë.

Dita e ecjes ishte spektakulare, me shumë diell, temperatura perfekte, pa erë dhe me shumë atmosferë pozitive. Të gjithë pjesëmarrësit arritën ta pushtojnë majën.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat