New York : Kisha Katolike “Zoja e Shkodrës” Mesha e Shenjtë, e Diela e tretë e Krezhmeve drejtpërsëdrejti nga web-stream

Amerika

New York : Kisha Katolike “Zoja e Shkodrës” Mesha e Shenjtë, e Diela e tretë e Krezhmeve drejtpërsëdrejti nga web-stream

Nga: Beqir SINA – New York Më: 16 mars 2020 Në ora: 07:37
Pamje nga vendi i ngjarjes

NEW YORK : Ndoshta, është dhe hera e parë në historinë e kësaj kishe, që Meshën e Shenjtë, e Diela e tretë e Krezhmeve, besimtarët katolik shqiptarë t’a ndjekin me lutjete e tyre në transmetimin e drejtpërdrejti nё streaming si edhe me një audience fare të vogël Brenda kishës, sot të Dielën e tretë më 15 Mars 2020.

"Për t’i respektuar e përmbushur rregullat që detyrojnë ndalimin e tubimeve me njerёz shumë,( më shumë se njëqind njerëz) me qëllim që të parandalohet përhapja e virusit KOVID-19 –: Kisha Katolike Zoja e Shkodrës e kremton të dielën, mё 15 mars - Meshën e Shenjtë, e Diela e Tretë e Krezhmeve – me edhe një mundësi e cila egziston dhe është ajo nëpërmjet web-stream, tha meshatri kësaj kishe Don Pjetër Popaj, sot gjatë meshes.

“Ashtu sikur dhe është bërë e ditur në krejt Arqipeshkvinë e Nju Jorkut, të gjitha Meshat publike ndalohen. Por, falë teknologjisë, tha Don Pjetri, ka një nënyrë komunikimi në bazë të, të teknologjisë, siç është kjo që kjo e cila po mbajmë ne sot, për herë të pare në Meshen e Shenjtë, e Diela e Tretë e Krezhmeve - 15 Mars 2020, e cila është nëpërmjet web-stream dhe do të ri-trasmetohet në faqen e internetit të Kishës tone," tha ai.

"Vëllezër e motra!,” iu drejtua sot në mes-drekë, meshtari Don Pjetër Popaj, i Kishës Katolike “Zoja e Shkodrës” në Harsdale New York, besimtarve të tij shqiptar, nëpermjet një video stream në Meshën e Shenjtë, e Diela e tretë e Krezhmeve – (15 Mars 2020),sikur e keni mësuar edhe ju – të gjitha meshat janë duke u mbajtur nëpërmjet ekranit të Televizionit, në New York, dhe shtetet për rreth.

Dhe, vazhdojë :“Ashtu sikur dhe është bërë e ditur në krejt Arqipeshkvinë e Nju Jorkut, të gjitha Meshat publike ndalohen. Por, falë teknologjisë, tha Don Pjetri, ka një nënyrë komunikimi në bazë të, të teknologjisë, siç është kjo që kjo e cila po mbajmë ne sot, për herë të parë Mesha e Shenjte, e diela e trete e Krezhmeve- 15 Mars 2020, është nëpërmjet web-stream dhe egziton. Andaj kjo meshë mbahet për të gjithë besmitarët e Famullisë tonë. Dhe, në mënyrë të posaçme e lusim Zotin që ky virus të kalojë që të mos ketë viktima - dhe, gjendet shërimi për të.”

Ai vazhdojë në lutjet e tij drejtuar besimtarëve katolik shqiptar! "Aashtu si ju edhe unë kurr nuk e kisha imagjinuar se do të ndodhi kështu. Por,natyrishtë që është për të mirën tonë – dhe në atë mënyrë të përbashkët duhet me e kqyrë, që mos me u lëndue kërkush !–

Dhe, në mënyrë të posaçme të lusim Zotin e Shenjtë, për këtë Meshë të Shenjtë, e Diela e Tretë e Krezhmeve, të gjithë ju që keni ardhur në Kishë, por dhe ju të gjithë besimtarve që me lutjet e tuaja na ndiqni nëpërmjet ekranit në lutjet tona të përbashkëta," tha meshtari Don Pjetër Popaj, i Kishës Katolike “Zoja e Shkodrës” në Harsdale New York.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat