TV dhe kultura gjuhësore

Amerika

TV dhe kultura gjuhësore

Nga: Skënder Karaçica Më: 18 maj 2020 Në ora: 07:06
Skënder Karaçica

Fillimi lajmeve në RTK me të njejtin refren:,,Ndër të tjera do të ndiqni...!,,

RTK e ka bërë refren  fillimin e lajmeve,ku folësit para ekranit,lajmet i nisin me të njëjtin refren ,,Ndër të tjera do të ndiqni...!,,.

Ka kohë që ne kendej ekranit të RTK-së në Prishtinë,kur nisin  lajmet sikur e kemi ,,mësuar si vjershën,,se folësit do të (ri)përserisin refrenin  e njëjtë,,Ndër të tjera do të ndiçni,,sikur nuk kemi fjalë tjera të shqipes për të prezentuar fillimin e lajmeve...!

Po japim disa fjali të gjuhës shqipe,kur duhet të prezentojmë fillimin e lajmeve në RTK.

Shikues të nderuar po fillojmë lajmet e mbrëmjës,po fillojmë lajmet në RTK dhe për sonte do të  dëgjoni për ngjarjet nga Kosova,rajoni dhe bota...

Do të ishte mirë që Redaksia e lajmeve dhe puna e lektorit,të shikoj dhe të heqë dorë nga refreni i përditshëm me të njëjtën fjalë kur e kur fillojnë lajmet në RTK:,,Ndër të tjera do të ndiçni...!,,

TV dhe kultura gjuhësore është një obligim aq sa nga fusha e kodit të gazetarisë po aq është e dorës së parë dhe obligim shoqërorë dhe kombëtar për të folur e shkruar sipas rregullave të gjuhës shqipe,që është e  pasur me thesarin e kristaltë të fjalëve të shqipes para ekranit të TV-së!

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat