Ekonomia çelësi i zgjidhjeve të konflikteve

Amerika

Ekonomia çelësi i zgjidhjeve të konflikteve

Nga: Prof. As. Dr. Nijazi Halili Më: 6 shtator 2020 Në ora: 14:29
Prof. As. Dr. Nijazi Halili

Për derisa nga shumë studiues ekonomia kuptohet si çelësi i shumë zhvillimeve dhe përcaktuese e shumë politikave falë një ndërlidhjeje të shkëlqyer me politikën, duke përcaktuar kështu shumë zhvillime tjera.

Rrjedhimisht ekonomia paraqitet si mundësia kryesore për zgjidhjen e konfliktit, duke u mbështetur në argumentin që zhvillimi ekonomik, i cili rrit standardin e jetesës së popullsisë, rritë mirëqenien, fuqizon stabilitetin dhe qёndrueshmërinë jo vetëm të sistemit i cili mund të jetë potencialisht vatër konflikti, por edhe neutralizon akterët tjerë konflikt nxitës dhe konflikt bartës.

E cila mbështetet dhe kundërshtohet në varësi të sistemit politik dhe formës së ekonomisë që praktikon sistemi përkatës.

Jo rastesishte ne Shtepine e Bardhe, fillimishte kemi marreveshje ekonomike te cilat logjikishte nderlidhen me marrëveshje politike.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat