NYC, flet edhe shqip për një mënyrë të re për të votuar në Qershor!

Amerika

NYC, flet edhe shqip për një mënyrë të re për të votuar në Qershor!

Nga: Beqir Sina, New York Më: 7 qershor 2021 Në ora: 00:06
Foto ilustrim

Reforma zgjedhore në SHBA, mbas zgjedhje presidenciale, kongresit e senatit të vitit 2020, ka pësuar ndryshime të mëdha. New York City, bëhet një ndër qytetet më të mëdha në vend, që vendos në perdorim reformën e re të votimeve, duke filluar me zgjedhjet paraprake të 22 Qershorit.

Në mesin e 20 gjuhëve të huaja në përkthim për here të pare në historinë e zgjedhjeve në Shtetet e Bashkuara, është edhe instruktori në gjuhën shqipe:(https://www1.nyc.gov/site/democracynyc/programs/elections-reform.page)

Votimi me radhitje sipas preferencës është këtu: (https://www1.nyc.gov/site/democracynyc/programs/elections-reform.page) dhe do të përdoret në zgjedhjet primare të qershorit. Tani mund të radhitni deri në 5 kandidatë për secilin post, në vend se të votoni vetëm njërin. Përgatituni t'i radhitni kandidatët që kandidojnë për Kryetar Bashkie, Kontrollor, Avokat i Popullit, President i Qarkut dhe Këshill i Qytetit.

Votimi me zgjedhje të renditur (RCV) Pyetjet e bëra më shpesh

ZgjidhniKarta e PalmësFletushka me zgjedhje të renditur për votim (RCV)Votimi me zgjedhje të renditur (RCV) Pyetjet e bëra më shpeshFletëvotimet me zgjedhje të renditura (RCV)Manualët e Mediave SocialeUdhëzues për Burimet e VotuesveManuali i Burimeve të Votuesve

Karta e Palmës

Fletushka me zgjedhje të renditur për votim (RCV)

· Votimi me zgjedhje të renditur (RCV) Pyetjet e bëra më shpesh

Fletëvotimet me zgjedhje të renditura (RCV)

Manualët e Mediave Sociale

Udhëzues për Burimet e Votuesve

Manuali i Burimeve të Votuesve

Faqja e internetit për votimin me radhitje sipas preferencave

Duke filluar nga viti 2021, në NYC bëni përdorimin e votave me radhitje sipas preferencave

(Votimi me Zgjedhje të Renditur) në zgjedhjet primare dhe speciale për zonat lokale.

Mund të klasifikoni deri në 5 kandidatë sipas preferencave, në fund të zgjidhni vetëm një. Përshtatje mund të votoni vetëm për një kandidat nëse doni.

Zgjedhjet e para për qytetarët më votojnë me radhitje sipas preferencave do të zgjedhin zgjedhjet primare më 22 qershor 2021. Gjeni datat dhe afatet e ardhshme të zgjedhjes në votim.nyc .

Zgjero të gjithaShemb të gjitha

Klikoni një temë, ose shtypni tastin e hyrjes në një temë, për të zbuluar përgjigjen e saj.

Pse po përdor votim me radhitje sipas preferencës?

Në zgjedhjen e duhur për të përdorur votimin me radhitje sipas preferencave?

Si ta plotësoni fletën e votimit tuaj

Si të numërohet fleta juaj e votimit

Çfarë dobish ka votimi me radhitje sipas preferencës?

Çfarë është në lojë?

Datat kryesore

Regjistrimi i votuesve

Bëni planifikon tuajin për votuar

Aksesi gjuhësor

Aksesibiliteti në pikat e votimit

Informacion rreth DemocracyNYC

NYC po përdor tani votimin me radhitje sipas preferencës (Ranked Choice Voting) në zgjedhjet primare dhe speciale për të gjitha postet lokale!

1 2 3 4 5

KANDIDATI A

KANDIDATI B

KANDIDATI C

KANDIDATI D

KANDIDATI E

KANDIDATI F

KANDIDATI G

KANDIDATI H

KANDIDATI I

KANDIDATI J

Plotësoni fletën tuaj të votimit sipas radhës së preferencës. Radhitni të paktën një kandidat, dhe jo më shumë se pesë.

Hapi 1:
Në kolonën e parë, ngjyroseni komplet rrethin pas kandidatit që e preferoni të parin.

Hapi 2:

Në kolonën e dytë, ngjyroseni komplet rrethin për kandidatin që e preferoni të dytin, nëse keni një të tillë.

Hapi 3:

Ngjyrosni komplet rrethin për zgjedhjen tuaj të tretë, të katërt dhe të pestë në kolonat përkatëse, nëse keni të tillë.

Mos e radhitni të njëjtin kandidat më shumë se një herë dhe mos shënoni dy kandidatë në të njëjtin pozicion.

Përgatituni të përdorni votimin me zgjedhje sipas preferencës për këto zgjedhje primare të martën më 22 qershor 2021.

Votimi para kohe do të bëhet nga dita e shtunë më 12 qershor deri të dielën më 20 qershor.

Kontrolloni statusin e regjistrimit tuaj si votues, kërkoni një fletë votimi për mungesë, dhe shikoni votimin para kohe dhe pikën për ditën e votimit në vote.nyc çfarë është në lojë shërbimet e shëndetit mendor transporti publik ndihma ushqimore parqe dhe kënde lojërash vende pune shkolla të financuara siç duhet ndihmë për bizneset e vogla shëndetësi shtëpi të përballueshme hapësira publike për të gjithë

NYC po përdor tani votimin me radhitje sipas preferencës (Ranked Choice Voting) në zgjedhjet primare dhe speciale për të gjitha postet lokale!

1 2 3 4 5

KANDIDATI A

KANDIDATI B

KANDIDATI C

KANDIDATI D

KANDIDATI E

KANDIDATI F

KANDIDATI G

KANDIDATI H

KANDIDATI I

KANDIDATI J

Plotësoni fletën tuaj të votimit sipas radhës së preferencës. Radhitni të paktën një kandidat, dhe jo më shumë se pesë.

Hapi 1:
Në kolonën e parë, ngjyroseni komplet rrethin pas kandidatit që e preferoni të parin.

Hapi 2:

Në kolonën e dytë, ngjyroseni komplet rrethin për kandidatin që e preferoni të dytin, nëse keni një të tillë.

Hapi 3:

Ngjyrosni komplet rrethin për zgjedhjen tuaj të tretë, të katërt dhe të pestë në kolonat përkatëse, nëse keni të tillë.

Mos e radhitni të njëjtin kandidat më shumë se një herë dhe mos shënoni dy kandidatë në të njëjtin pozicion.

Përgatituni të përdorni votimin me zgjedhje sipas preferencës për këto zgjedhje primare të martën më 22 qershor 2021.

Votimi para kohe do të bëhet nga dita e shtunë më 12 qershor deri të dielën më 20 qershor.

Kontrolloni statusin e regjistrimit tuaj si votues, kërkoni një fletë votimi për mungesë, dhe shikoni votimin para kohe dhe pikën për ditën e votimit në vote.nyc çfarë është në lojë transporti publik ndihma ushqimore shërbimet e shëndetit mendor parqe dhe kënde lojërash shëndetësi vende pune shkolla të financuara siç duhet ndihmë për bizneset e vogla shtëpi të përballueshme hapësira publike për të gjithë

NYC po përdor tani votimin me radhitje sipas preferencës (Ranked Choice Voting) në zgjedhjet primare dhe speciale për të gjitha postet lokale!

Plotësoni fletën tuaj të votimit sipas radhës së preferencës. Radhitni të paktën një kandidat, dhe jo më shumë se pesë.

Hapi 1:
Në kolonën e parë, ngjyroseni komplet rrethin pas kandidatit që e preferoni të parin.

Hapi 2:

Në kolonën e dytë, ngjyroseni komplet rrethin për kandidatin që e preferoni të dytin, nëse keni një të tillë.

Hapi 3:

Ngjyrosni komplet rrethin për zgjedhjen tuaj të tretë, të katërt dhe të pestë në kolonat përkatëse, nëse keni të tillë.

Mos e radhitni të njëjtin kandidat më shumë se një herë dhe mos shënoni dy kandidatë në të njëjtin pozicion.

Çfarë është në lojë

KANDIDATI A

KANDIDATI B

KANDIDATI C

KANDIDATI D

KANDIDATI E

KANDIDATI F

KANDIDATI G

KANDIDATI H

KANDIDATI I

KANDIDATI J

12345

Përgatituni të përdorni votimin me zgjedhje sipas preferencës për këto zgjedhje primare të martën më 22 qershor 2021.

Votimi para kohe do të bëhet nga dita e shtunë më 12 qershor deri të dielën më 20 qershor.

Kontrolloni statusin e regjistrimit tuaj si votues, kërkoni një fletë votimi për mungesë, dhe shikoni votimin para kohe dhe pikën për ditën e votimit në vote.nyc shërbimet e shëndetit mendor parqe dhe kënde lojërash ndihmë për bizneset e vogla transporti publik vende pune ndihma ushqimore shëndetësi shtëpi të përballueshme shkolla të financuara siç duhet hapësira publike për të gjithë

NYC po përdor tani votimin me radhitje sipas preferencës (Ranked Choice Voting) në zgjedhjet primare dhe speciale për të gjitha postet lokale!

Plotësoni fletën tuaj të votimit sipas radhës së preferencës. Radhitni të paktën një kandidat, dhe jo më shumë se pesë.

Hapi 1:
Në kolonën e parë, ngjyroseni komplet rrethin pas kandidatit që e preferoni të parin.

Hapi 2:

Në kolonën e dytë, ngjyroseni komplet rrethin për kandidatin që e preferoni të dytin, nëse keni një të tillë.

Hapi 3:

Ngjyrosni komplet rrethin për zgjedhjen tuaj të tretë, të katërt dhe të pestë në kolonat përkatëse, nëse keni të tillë.

Mos e radhitni të njëjtin kandidat më shumë se një herë dhe mos shënoni dy kandidatë në të njëjtin pozicion.

Çfarë është në lojë

KANDIDATI A

KANDIDATI B

KANDIDATI C

KANDIDATI D

KANDIDATI E

KANDIDATI F

KANDIDATI G

KANDIDATI H

KANDIDATI I

KANDIDATI J

12345

Përgatituni të përdorni votimin me zgjedhje sipas preferencës për këto zgjedhje primare të martën më 22 qershor 2021.

Votimi para kohe do të bëhet nga dita e shtunë më 12 qershor deri të dielën më 20 qershor.

Kontrolloni statusin e regjistrimit tuaj si votues, kërkoni një fletë votimi për mungesë, dhe shikoni votimin para kohe dhe pikën për ditën e votimit në vote.nyc

Image
Image
Image
Të nderuar lexues të gazetës “Bota sot”, komentet që përmbajnë fyerje, ofendime dhe sharje nuk lejohen në portal. Andaj, komentet e juaja do të kalojnë në filtra për aprovim dhe të tillat që përmbajnë gjuhë që nuk përkon me rregullat, nuk do të aprovohen. Ju faleminderit.
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat