Një fotografi historike që flet më shumë se një mijë fjalë - Bota Sot
Një fotografi historike që flet më shumë se një mijë fjalë

Amerika

Një fotografi historike që flet më shumë se një mijë fjalë

Nga: Beqir SINA, New York Më: 25 shtator 2017 Në ora: 00:03
Nga e majta Gjeto Sinishtja, Rasim Sina (sekretar i Kuvendit), Nexhmije Zajmi ( gazetare), Paulin Lukas, Tonin Mirakaj, (kryetar i Kuvendit), Ahmet Dervishi (kryetar i Vatres) dhe Piter Lukas gazetar dhe Hysen Mulosmani ulur.

I pari nga e majta Gjeto Sinishta, i dyti nga e majta duke shfletuar nji procesverbal te Kuvendit Vjetor te Vatres ne vitin 1978 eshte Rasim Sina ish Sekretar i Pergjitheshem i Vatres ne ate periudhe, nderkohe, qe ne krah te tij eshte Nexhmije Zaimi, gazetarja e pare shqiptare qe punoi per "CNN" dhe "Zerin e Amerikes", Paulin Lukas, Tonin Mirakaj, (kryetar i Kuvendit) Ahmet Dervishi(kryetar i Vatres) dhe Piter Lukas gazetar dhe Hysen Mulosmani ulur. 

Duke folur eshte Tonin Mirakaj i cili ka moderuar edhe Kuvendin. Ngjarja eshte mbajtur ne Hotelin Hilton ne New York ne Nentor 1978, dhe ne te kan marre pjese qindra delgate nga te kater anet e SHBA dhe Kanadja. Ne foto dallohet pjesmarrja e gjere e gruas shqiptare ne Amerike. Sipas fotos dy nga dhjete personat jane gra.

Kjo foto eshte te tregoje se sa e vertet eshte thenia "nje foto vlen njemije fjale" "A picture is worth a thousand words" ose si thote botuesi i revistes se pare me ngjyra Fred R. Barnard ne 10 mars 1927 me frazen "Nje foto vlen dhjete mije fjale," sikurse edhe shkrimtari rus Ivan Turgenev kur shkroi (ne Eterit dhe Bijte ne 1862), "Nje foto tregon per mua ne nje shikim ate qe e merr dhjetra faqet e nje libri ."

Ose nje quote qe i atribuohet nganjehere perandorit Napoleon Bonaparti, i cili ka thene se: ""Un bon croquis vaut mieux qu'un long discours," qe do te perhtehej ne shqip se "Nje skeme e mire eshte me mire se nje fjalim i gjate".

New York City Nentor 1978 - Hilton Hotel

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat