Në këtë kohë të vështirë ndihma për atdheun - Bota Sot
Në këtë kohë të vështirë ndihma për atdheun

Diaspora

Në këtë kohë të vështirë ndihma për atdheun

Nga: Aziz Bytyqi Më: 15 prill 2020 Në ora: 14:14
Uniteti Global Alban për Diasporë

Kryetari ,prof.Nuha Krasniqi thotë se : -UGA për diasporë në këtë kohë prioritet mbi prioritete ka çështjen e solidarizimit me të gjithë qytetaret në trojet shqiptare dhe në diasporë, UGAD po e bën ristrukturimin dhe shtimin e strukturave për një solidaritet gjithkombtarë humanitar për të gjithë qytetaret me nevojë , të kontriboj me mundesit e veta morale e materjale , ekonomike e shkencore profesionale për ta fituar betejen kundër Covid 19. Prandaj ka hapur gjirollogarin bankare për ndihmë kunder Covid 19 UGA për diasporë do te jet mjaft transparente në shperndarjen e ndihmav duke bashkpunuar edhe me institucionet shtetërore,kuvendet komunale dhe organizatat tjera humanitare.

Uniteti Global Alban për Diasporë është organizatë joqeveritare dhe apolitike,por me interesim të madh përcjell ngjarjet në të gjitha trojet shqiptare dhe Diasporë.Tani më , kur një armik i padukshem i ashtëquajtur corona virues e përfshiu e gjithë botën e njerëzimit , poashtu arriti edhe në vendin tonë ,me këtë rast kryetari i Unitetit Global Për Diasporë,professor Nuha Krasniqi ndjehet shumë i shqetësuar për popullin e vetë i cili punon , vepron dhe jeton në Gjermani , ai e bëri këtë material duke i organizuar anëtaret e UGA-Diaspor që t’i dalë në ndihm atdheut , dhe për mesë këtij shkrimi të botuar të sensibilizohen mërgimtaret . Shfaqja e pandemisë është mjaft shqetësuese për të gjithë shqiptaret dhe njerzimin në botë. Ky virus që nuk po zgjedh komb,racë dhe përkatsi fetare është bërë mjaft shqetsuese për tërë botën dhe shumë shtete , shpallen gjendjen si katastrof e disa të tjera edhe gjendje lufte.Andaj të gjitha forcat politike, intelektual dhe ekspert të ndryshem janë fokusuar në shërbim të mbrojtjes së shëndetit të njerzimit,pa dallim pozit e opozit , individ apo organizata të ndryshme humanitare në përkrahje të personelit shëndetsëor që janë vu , në vien e parë të frontit për shpetim të jetrav të qytetarëve për të cilen gjë ju shprehim respekt të veqant . Për fat të keq në Kosovë , në këtë kohë pandemie , po ndodhë diçka e quditëshme prej botës dhe mjaft shqetësuese për qytetaret tanë. Si duket disa politikan nuk e kanë prioritet qytetarin por ripozicionimin politik të partive,nga se zgjedhjet e 6-të tetorit të përcaktimit të qytetarëve për të caktuar perfaqësuesit e tyre për të qeverisur te disa , kishte shkaktuar plagë të rënda që nuk po i durojnë dotë. Kur shumë shtete të botës i ka kapluar gjendja katastrofale nga pandemia , ashtu edhe Kosova po ballafaqohet me një gjendje të veshtirë në luftë kundër virusit . Por, eshtë për tu krenuar që institucionet shtetërore kanë marrë të gjitha masat për izolimin e këtij virusit , covid 19 , dhe situatën po e mbajnë nën kontroll,falë edhe vetëdisimit të qytetarëve. Kryetari ,prof.Nuha Krasniqi thotë se : -UGA për diasporë në këtë kohë prioritet mbi prioritete ka çështjen e solidarizimit me të gjithë qytetaret në trojet shqiptare dhe në diasporë, UGAD po e bën ristrukturimin dhe shtimin e strukturave për një solidaritet gjithkombtarë humanitar për të gjithë qytetaret me nevojë të kontriboj me mundesit e veta morale e materjale , ekonomike e shkencore profesionale për ta fituar betejen kundër Covid 19. Prandaj ka hapur gjirollogarin bankare për ndihmë kunder Covid 19 UGA për diasporë do te jet mjaft transparente në shperndarjen e ndihmav duke bashkpunuar edhe me institucionet shtetërore,kuvendet komunale dhe organizatat tjera humanitare. Vetem të bashkuar dhe unik të perqendruar në një qëllim të përbashkët mund të ja dalim që çdo vështërsi të tejkalojm. Nuk ka rëndesi se cili armik është më i rrezikshem,por me teper se sa jemi vet të bashkuar dhe unik,duke i perfshirë të gjitha lëmit , si në aspektin politik,ekonomik,shëndetsor dhe të tjera. Bashkimi bënë fuqinë e fuqia është përcaktuese e suksesevë tona në çdo sferë të jetës sonë , te të gjithë qytetarëve pa dallim perkatsie politike dhe dallimevë të tjera. Pikërisht vetëm pse dallojmë në mes veti jemi më atraktiv dhe më interesant në çdo aspekt : - politik,ekonomik profesional,fetar,racor e gjinorë. Shprehja e mendimit të lire , kritika e shëndosh është e dobishme dhe demokratike,por jo edhe veprimet e kundërta që shkaktojnë përqarje e huti. Covid 19 ka vën në gjunjë shumë shtete të botes edhe ne , por a do të ulemi apo do të ngritemi , kjo prap mvaret prej nesh , se , si do të veprojmë . Posaqërisht në këtë situat të rrezikshme nga pandemia,Kosova është në një udhëkryq politikë , në mardhënjet ndërkombetare ku të orientoj qëndrimin dhe kerkesat për dialogun me Serbin që do të jet mjaft i veshtirë,jo pse është i vështir por që klasen politike e gjenë në një kohë që nuk kanë pajtushmëri dhe unitet . Se kush do ta udhëheq dialogun , ka pak rëndesi,me e rëndesishme është , se a do të jetë klasa politike e bashkuar dhe unikie në qartësin e kerkesav te të cilat kanë qindra argumente, Kosova nuk përcakton politikat botrore ndërkombetare ,por në kerkesat këmbngulëse të popullit , i cili u sakrifikua dhe u flijua duke përjetuar dhimbjet më makabër në histori. Të ndihmuar nga shtetet demokratike evro-amerikan nga politika gjenocidiale serbo-sllave , arriti që përfundimisht të bëhet shtet i pavarur , UGA për diasporë pavarsisht vështersive dhe krizave të ndryshme do të jetë në solidaritet të plotë , te të gjithë qytetarëve me një anëtarsi të shkëlqyer me vullnet të fortë dhe staf profesional dhe unik duke u kordinuar edhe me kryetaret në trojet shqiptare si znj.Mimoza Abrazhda në Kosovë,znj.Etleva Bajraktari ne Shqipëri,znj.Prof Dr.Merita Ibrahimi në Iliridë e shumë vprimtarë të tjerë profesor e profesionalist të fushave të ndryshme të UGA-së.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat