Studentja shqiptare, e para universitetin e Athinës: Kam përjetuar racizëm por ia kam dalë - Bota Sot
Studentja shqiptare, e para universitetin e Athinës: Kam përjetuar racizëm por ia kam dalë

Diaspora

Studentja shqiptare, e para universitetin e Athinës: Kam përjetuar racizëm por ia kam dalë

Më: 15 shtator 2020 Në ora: 07:59
Albiona Manzo

Albiona Manzo është një vajzë shqiptare, e cila arriti të mbledhë 18,750 pikë në provimet kombëtare të këtij viti shkollor dhe të jetë e para Departamentin e Informatikës të Universitetit të Ekonomisë dhe Biznesit të Athinës.

Prindërit e saj erdhën në Greqi në vitin 1995 dhe u vendosën në zonën e Nea Ionia.

Albiona zgjodhi shkencën kompjuterike sepse beson se mund t’i sigurojë asaj të ardhurat për një të jetë të suksesshme.

Është fakt që ajo e arriti qëllimin e saj me lexim sistematik, punë personale, me mbështetjen e mësuesve por edhe me mbështetjen e prindërve të saj. Dhe më e rëndësishmja, siç thekson ajo, pa një tutorial.

Albiona thotë se ka përjetuar racizëm, por mendon se të gjithë njerëzit janë të barabartë.

“Unë kam përjetuar racizëm. Sidoqoftë, kam mësuar se frika e lënies mënjanë të ngjashmërive të kulturave, nxjerrja në pah e dallimeve të tyre dhe mbjellja e mosmarrëveshjes është e kotë. Për mua, njerëzit që vlerësojnë janë ata që, megjithë fyerjet, vështirësitë dhe rëniet, ngrihen përsëri dhe luftojnë, duke rikrijuar identitetin e tyre të lodhur. “Prandaj, ne të gjithë jemi të barabartë në enigmën e diversitetit”, tha ajo.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat