U mbajt Kuvendi i katert zgjedhor i shoqatës kulturore-sportive-shqiptare humanitare “Mergimi” në Steyr, Austri e Epërme” - Bota Sot
U mbajt Kuvendi i katert zgjedhor i shoqatës kulturore-sportive-shqiptare humanitare “Mergimi” në Steyr, Austri e Epërme”

Diaspora

E premte, 19 tetor 2018

U mbajt Kuvendi i katert zgjedhor i shoqatës kulturore-sportive-shqiptare humanitare “Mergimi” në Steyr, Austri e Epërme”

Nga: Miftar Zagragja Më: 25 nëntor 2017 Në ora: 22:53
Kuvendi i katert zgjedhor i shoqatës kulturore-sportive-shqiptare humanitare “Mergimi”

Në fillim Kryetari z. Bekim Islami i i përshëndeti të gjithë të pranishmit dhe i falënderoj secilin veç e veç për kohën dhe mundin e dhënë për pjesëmarrje në ketë mbledhje,i bëri një vështrim të kaluarës dhe aktivitetit gjithëpërfshirës të Shoqatën-Kulturore-Sportive-Shqiptare,,MERGIMI“,Steyr te-Austris.Organizimi i shqiptarëve është i domosdoshm për të ruajtur gjuhën kulturen dhe traditën shqiptare.

Roli i mërgatës shqiptare për Kosovën dhe trojet shqiptare ka qenë dhe ka mbetur shumë i fuqishëm, Këta njerëz të vyeshëm gjithçka që kanë bërë, e kanë bërë në emër të përkushtimit për atdheun e tyre. Jemi përpjekur që të jemi aktivë në jetën shoqërore, kulturore dhe Sportive, kemi zhvilluar aktivitete të shumta si në veprimtaritë kulturore dhe ato sportive. Posaçërisht kemi qenë bashkë kur kemi shënuar ditët e lavdishme të hisorisë sonë kombëtare siç janë. 28 Nëntori - Dita e Flamurit, 17 Shkurti – Dita e Pavarësisë së Kosovës dhe festat tjera me rëdnësi kombëtare. Në këtë mbledhje pjesmarrës nderi ishte edhe z. Miftar Zagragja.

Në vijimë Miftari nji falenderim për, kryesin dhe të gjithë anëtarët e Shoqates,Unë do të doja ti falënderoj të gjithë,mbi respektin ndaj meje.Kjo mirënjohje më gëzoj tejmase, sepse vjen nga veprimtaret ,që e nderojnë kulturën kombëtare shqiptare. Faleminderit shok ! Ju uroj suksese te metejme...Shoqatën- Kulturore-Sportive-Shqiptare,,MERGIMI“,Steyr te-Austris.

Pikën e par. Raporti per vititin 2017 Referatin për punën e Shoqatës, nga kuvendi i kaluar deri më sot e paraqiti, kryetari z.Bekim Islami i Shoqatës- Kulturore-Sportive-Shqiptare,,Mergimi” në Steyr, Austri e Epërme.

Para këti viti kemi një numer të antarëve të rinjë që kanë bëre pagesën e antarësisë çka dëshmon se,në vitin e fundit ësht pozitive me numërin e antarëve të rinjë që kanë bëre pagesën ,të cilët edhe kishin paguar anëtarësinë. Ai në mënyrë tabelare paraqite gjendjen reale, të fondit të Shoqates,,Mërgimi“në Steyr,duke vazhduar pastaj me Pikën e dytë që ishte zgjedhja e kryesisë. Në pikën e tret u lexuan rregullorja dhe statusi i Shoqatës. Për të lënë atë të ndryshme si pikë të fundit. Me këtë rregullore percaktohet organizimi dhe puna e organëve të fondit të Shoqates,,Mërgimi“ në Steyr, për grumbullimin e mjeteve për qëllime humanitare, të Mergatës Shqiptare si dhe për, nevoja te tjera te popullit shqiptar, u tha në mbledhje. Të drejtën e shfrytëzimit të këtij fondi e kanë vetëm antarët e antarësuar dhe familja e ngusht, p.sh. prindi dhe ndonji musafir i rastit qe osht në vizete dhe me flete banime te antarëte antarësuar, mundë t’i shfrytëzojn këto mjete. Ata ose ato qe dëshirojnë t’i bashkangjiten këtij fondi duhet të paguajnë nga muaji i parë i themelimit të fondit. Në mbledhje u tha gjithëashtu se Kryesia e Shoqatës do të mban rregulli strikt me listën e antarëve. Nga lista u tha se mund të fshihen personat të cilët kanë vonesë në pagesën e antarësisë për tre muaj rresht. Në fund ata u bënë një apel të gjithë bashkëvendasëve tonë nga do që të jenë, të kyqen në menyrë vullnetare në ketë Shoqatë, për të mirën tonë, me moton,sa më shumë, aq më mirë.

Image

Mjetet e fondit do të krijohen nga antarësimi në Shoqatën,,Mërgimi“, Steyr. U vendos gjithëashtu edhe për shumën e pagesës në një periudhë të caktuar kohore të ketë ndryshim. Në vitë u vendos të jetë shuma prej 100,00-eu në këtë periudhë kohore. Njëherit kryesia i ftojë të gjithë mërgimtarët që jetojnë në Steyr e rrethinë që të kyçen në shoqatë, për të mirën e tyre. Kjo shoqatë humanitare, ka vetëm qëllime humanitare, U diskutue rreth Statutit dhë rregullores të Shoqatës. Kishte edhe individ të tillë qe mendonin se duhet bëre ndërrime në Statut dhë rregullore, sikur ishte rasti me i cili propozoj që të bëhen ndryshime në rregullorë me qëllim që t`u bëhet e munëshme anëtarëve të rinjë të bëjnë pagesën nga ky vit dhe jo nga viti kur është formue Shoqata. Propozimi nuk gjeti përkrahje në mesin e të pranishmeve dhe mbeti qe të diskutohet ne mbledhjën e ardhëshme në kryesin e gjerë.

Të pranishmit vendosën zgjedhjënë kryesinë e kësaj shoqate prej 7 anëtarësh dhë kryetari i nderit te ksaje Shoqatës z.Miftar Zagragja: Në këtë Kuvend u zgjodh udhëheqësia e re e Shoqatës për periudhën e ardhshme dyvjeçare. Në kuvendin është zgjedhur kryesia dhe organet tjera që do të udhëheqin shoqatën. Kryesia e shoqatës është zgjedhur: z. Adem Kuleta, Imer Mekolli,Besim Aruqaj,Hakif Mehmeti,Ekrem Mekolli, Ali Bytyqi. dhe Alban Berisha dhe kryetar nderi z.Miftar Zagragja. Në vijim kryetar i Shoqatës Adem Kuleta, theksoje se ne te ardhmën dot mundohmi te jemi përpjekur me të gjitha mundësitë që të veprojë dhe të mbajë përgjegjësi absulute për të gjitha detyrat dhe obligimet që i janë besuar nga antarësimi në ,,Shoqatën.Mërgimi- Steyr si dhe t'i përmbahemi statutit dhe programmit të saj. Aktiviteti të diasporës shqiptare në Austri bashkëpunimin e organizatave shqiptare midis tyre. Qëllim të bashkërendimit të aktiviteteve për ruajtjen e identitetit dhe organizimit të mirëfilltë të diasporës shqiptare. Dotë jemi aktivë në jetën shoqërore, kulturore dhe sportive, por megjithate dotë zhvilluar aktivitete të shumta si në veprimtaritë kulturore dhe ato sportive.Që nga koha kur kanë ardhur e deri tash, këta bashkëkombas, kanë arritur të integrohen në jetën dhe shoqërinë austriakë, por duke ruajtur edhe gjuhën, kulturën dhe traditën kombëtare shqiptare.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat
Sondazh
test