Masa të ashpra dënimi për prodhuesit dhe përdoruesit e qeseve plastike në Shqipëri - Bota Sot
Masa të ashpra dënimi për prodhuesit dhe përdoruesit e qeseve plastike në Shqipëri

Ekonomi

Masa të ashpra dënimi për prodhuesit dhe përdoruesit e qeseve plastike në Shqipëri

Më: 23 tetor 2019 Në ora: 06:37
Foto ilustrim

Qeveria shqiptare ka hedhur për konsultim disa amendamente në ligjin për menaxhimin e integruar të mbetjeve që parashikon shtrëngime administrative për importuesit, prodhuesit dhe përdoruesit e qeseve plastike.

Në një prej amendamenteve thuhet: Çdo person, që hedh në treg, prodhon, importon, apo fut në territorin e Republikës së Shqipërisë qese plastike mbajtëse, qese të lehta plastike mbajtëse, qese shumë të lehta plastike mbajtëse, si dhe qese plastike mbajtëse të oxo-degradueshme apo oxo-biodegradueshme dënohet me gjobë prej 1 milion deri në 1 milion e gjysmë lekë.

Çdo person që përdor në territorin e Republikës së Shqipërisë qese plastike mbajtëse, qese të lehta plastike mbajtëse, qese shumë të lehta plastike mbajtëse, si dhe qese plastike mbajtëse të oxo-degradueshme apo oxo-biodegradueshme dënohet me gjobë, në vlerën nga 30.000 deri në 100.000 lekë.

Projektligji parashikon dispozita kalimtare për afatin e nxjerrjes jashtë qarkullimit të qeseve plastike deri në datën 1 shkurt 2020/1 qershor 2020.

Mbetet e paqartë sesi do të aplikohen këto gjoba ndaj njerëzve në rrugë, përderisa nevojitet një kohë për t’i nxjerrë nga qarkullimi.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat