EULEX-i të heq dorë nga neutraliteti ose të ikë!

Fejtone

EULEX-i të heq dorë nga neutraliteti ose të ikë!

Nga: Nefail Maliqi e Lirie Hajdari Më: 26 prill 2010 Në ora: 19:07

Hagë- Prishtinë, 26 prill - Skandali i fundit me policët rumun të EULEX-it, të cilët janë zënë duke kontrabanduar alkool dhe cigare nga Kosova për në Rumani, vërteton tezat se ky mision është i papërgjegjshëm dhe se ka përligjur edhe moralisht, se nuk mund të qëndrojë ky mision më tej në Kosovë. Përveç qëndrimit të papranueshëm për neutralitetin, ky mision tashmë po bëhet i papranueshëm edhe për faktin se ata janë shkelës të pahezitueshëm të ligjit.

Po ashtu po i jep të drejtë reagimeve të shoqërisë në Kosovë se misioni i EULEX-it nuk është funksional dhe është një mision i ‘fjetur’ ndaj përgjegjësisë që ka në Kosovë.

(Tekstin e plotë mund ta lexoni në numrin e nesërm të gazetës, “Bota sot”)

Më të lexuarat
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat