Bëhet publike lista e borxhlinjve ndaj komunës së Ferizajt (Dokument) - Bota Sot
Bëhet publike lista e borxhlinjve ndaj komunës së Ferizajt (Dokument)

Ferizaj

E martë, 20 nëntor 2018

Bëhet publike lista e borxhlinjve ndaj komunës së Ferizajt (Dokument)

Më: 5 korrik 2018 Në ora: 09:46
Kryetari Agim Aliu

Pas një procesi të gjatë verifikimi nga komisioni përkatës komunal në kuadër të Drejtorisë së Financave, Komuna e Ferizajt ka përgatitur një listë me emrat dhe mbiemrat, sipërfaqen dhe subjektet afariste që kanë obligime financiare ndaj komunës, mjete financiare këto që nuk janë paguar në kohën e përcaktuar dhe si të tilla nuk janë arkëtuar.

Sipas kumtesës për media, duke pasur parasysh gjendjen e rëndë të financave lokale, Kryetari Agim Aliu ka autorizuar këtë komision që të bëj verifikimin e të gjithë borxhlinjve ndaj komunës dhe bashkërisht me Zyrën Ligjore të nisin procedurat e arkëtimit të mjeteve financiare përmes procedurave përmbarimore, në rastin kur këto obligime nuk kryhen vullnetarisht nga personat fizik dhe juridik.

Komuna e Ferizajt është në fazë të verifikimit të mëtejmë të të gjithë borxhlinjve dhe në këtë rast apelon tek të gjithë përfaqësuesit e subjekteve afariste dhe personat fizik që të shlyejnë detyrimet financiare ndaj Komunës, në të kundërtën do të ndërmerren procedura përmbarimi si fazë e dytë pas bërjes publike të kësaj liste.

Arkëtimi i këtyre mjeteve financiare do të ndikoj në krijimin e një stabiliteti financiar dhe si i tillë mundëson planifikimet e reja zhvillimore të Komunës së Ferizajt, përmes projekteve të ndryshme në interes qytetar.

Image
Image
Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat
Sondazh
test