Gjyshi i vetmuar, filmi emocionues që po bën gjithë botën të reflektojë

Filma

Gjyshi i vetmuar, filmi emocionues që po bën gjithë botën të reflektojë

Më: 7 gusht 2020 Në ora: 07:33
Pamje nga videoja

Në shumicën e familjeve, unë jam një shtyllë që i mban të gjithë së bashku edhe në momentet më të vështira të jetës. Megjithatë, nuk mund të mohojmë një fakt: edhe në familjet më të pranishme, ka vetmi pleqërie.

Njerëzit e moshuar, sidomos kur jetojnë vetëm, mund të ndihen të lënë pas dore, sepse të gjithë janë shumë të zënë me jetën e tyre dhe mund të përfundojnë duke neglizhuar marrëdhënien e tyre me ta. Ata nuk flasin për vetminë e tyre, sepse nuk duan të “ngarkojnë” fëmijët dhe nipërit e mbesat e tyre, por thellë në zemrat e tyre ata duan më shumë shoqëri, dikë me të cilin mund të bisedojnë, të tregojnë historitë e tyre, të flasin për jetën.

Të qenit vetëm është mirë, por nëse vetmia është konstante, ajo mund të çojë në probleme emocionale. Vetmia në moshën e vjetër ka ekzistuar gjithmonë, por sot është akoma më shumë e theksuar, për shkak të mënyrës së jetës që ne udhëheqim, gjë që na afron me teknologjinë dhe na distancon nga njerëzit.

Është e nevojshme t’i bëjmë njerëzit të vetëdijshëm për këtë problem, të tregojnë se edhe të moshuarit ndihen të vetmuar, të braktisur dhe, edhe nëse nuk flasin, kanë nevojë për shoqëri, dashuri, kujdes dhe interes.

Këta njerëz që kanë kaluar pjesën më të madhe të jetës së tyre, duke bërë gjithçka për ne, meritojnë gjithashtu të marrin më të mirën prej nesh.

Më poshtë jepet një film i shkurtër nga profesionistja e filmave të animuar Laura Stewart, e cila tregoi me shumë hollësi se si ndihen mijëra njerëz të moshuar.

Video tregon historinë e një burri që jeton vetëm, derisa takon një shoqëri të re që e komplikon jetën e tij. Duke parë se nuk ka zgjedhje tjetër, ai mban një qëndrim miqësor ndaj saj, që përfundimisht çon në një rezultat që na bën të reflektojmë shumë për vuajtjet e përjetuara nga këta njerëz dhe për sa larg do të shkonte në qoftë se do të kishte dikë përkrah.

Një video që na bën të reflektojmë shumë! Kaloni më shumë kohë me njerëzit e moshuar në jetën tuaj, kjo nuk ju kushton asgjë dhe mund të bëjë një ndryshim të madh në jetën e tyre!

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat