Dominimi absolut i Canollit në Prevallë - Bota Sot
Dominimi absolut i Canollit në Prevallë

Formula 1

E hënë, 19 nëntor 2018

Dominimi absolut i Canollit në Prevallë

Më: 2 korrik 2018 Në ora: 11:20
Dominimi absolut i Canollit në Prevallë

Bardhyl Canolli është fitues i garës së tretë në disiplinën malore, e zhvilluar sot në Prevallë. Përveç fitores, Canolli ka arritur edhe rekord të ri në këtë shteg, duke shënuar kohë fantastike prej 01:23.880 minuta, në shtegun me gjatësi prej 2850 metra. Kjo ishte koha e Canollit në vozitjen e dytë, ndërsa në të parën pati kohë 01:24.361 minuta, derisa koha e tij e përgjithshme ishte 02:248.241 minuta.

 “Është një kohë shumë e mirë dhe sigurisht që jam i kënaqur për këtë sukses. Në përgjithësi gara ka qenë interesante, pati rivalitet të madh dhe po ashtu edhe shikueshmëri. Shpresoj të vazhdoj kështu edhe në garat e ardhshme”, ka thënë Canolli, i cili në dy garat e fundit (Zym dhe Prevallë) i vendosi dy rekorde të reja me Radicall-in e tij.

Pozita e dytë në plasmanin e përgjithshëm i takoi Liridon Kalenderit, me Mitsubishi EVO 9, që po ashtu ishte shumë atraktiv për dashamirët e automobilizmit. Në krahasim me fituesin, Kalenderi ishte më i ngadalshëm për 09.028 sekonda.

Podiumi i fituesve u plotësua me Blerand Hasanajn, i cili pati kohën e përgjithshme prej 03:10.395 minuta, ose 22.154 sekonda vonesë krahasuar me Canollin.

Rezultatet sipas klasave:

Klasa 1 (deri 1150 ccm - A)

1. Kreshnik Mariqi (Yugo - Prizreni D&G) 03.59.590

2. Emin Sabir (Yugo - Prizreni D&G) +01.333

3. Halil Çerreti (Yugo - Prizreni D&G) +10.643

Klasa 2 (mbi 1150 - 1400 ccm - N)

1. Alban Berisha (Suzuki - Prizreni D&G) 03:48.565

2. Burim Asllani (Suzuki - Ferizaj) +06.486

Klasa 3(mbi 1150 - 1400 ccm - E1)

1. Valon Mehmeti (Lupo - DTM) 03:35.203

2. Egzon Ukëhaxhaj (Opel - DTM) +17.162

Klasa 4 (mbi 1400 -1600 ccm - S)

1 .Bujar Gola (Peugeot - HCR Gjakova) 03:26.931

2. Valdet Kaçandolli (Suzuki – Kaçandolli PRT) +03.891

3. Rexhep Bytyqi (Honda - Ferizaj) +14.429

Klasa 5 (mbi 1400 - 2000 ccm - N)

1. Yll Rugova (Honda - HCR gjakova) 03:24.374

2. Faton Rama (Renault - RC Prishtina) +03.452

Klasa 6 (mbi 1600 - 2000 ccm - E1, A, SP)

1. Besfort Bunjaku (Opel - Ferizaj) )3:30.808

2. Shyqeri Zatriqi  (Golf 1 - Gjakova 137) +05.678

3. Besfort Hana (Opel - HCR Gjakova) +06.849

Klasa 7 (mbi 2000 ccm - N)

1. Liridon Kalenderi (Mitsubishi - Prizreni D&G) 02:57.269

2. Belkin Fazliu (Renault - Prizreni D&G) +15.533

3. Gazmend Demolli (Opel - DTM) +18.365

Klasa 8 (mbi 2000 - 3000 ccm - E1)

1. Valon Jaha (BMW – Kaçandolli PRT) 03:25.472

2. Ismail Smani (BMW - Prizreni D&G) +00.663

3. Ernest Daka (BMW - DTM) +04.787

Klasa 9 (mbi 3000 ccm - E1)

1. Blerand Hasanaj (Opel - DTM) 03:10.395

2. Agron Shulina (Audi - Rahoveci) +26.169

Klasa F10 (E2)

1. Bardhyl Canolli (Radicall - Eurogoma RT) 02:248.241

Promo

1. Orhan Ahmet (Peugeot - N/A) 03:23.647

Plasmani gjeneral:

1. Bardhyl Canolli (Radicall SRB LM - Eurogoma RT) 02:48.241

2. Liridon Kalenderi (Mitsubishi EVO 9 - Prizreni D&G) +09.028

3. Blerand Hasanaj (Opel Astra GSi - DTM) +22.154

Renditja ekipore:

1. Prizreni D&G 60 pikë

2. Ferizaj 47

3. DTM 44

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat
Sondazh
test