Shfaqja e pendlave - Bota Sot
E premte, 18 tetor 2019
  • Shfaqja e pendlave

    Një pallton përhap puplat e tij të bishtit, të cilt janë të famshme për llojin e tyre dhe me ngjyra të ndritshme. Shfaqja ëstë pjesë e një rituali të tyre, ku besohet se femrat i zgjedhin bashkëshortet e tyre në bazë të madhësisë, ngjyrës dhe cilësisë së puplave. Termu 'pallua' në të vërtetë i referohet vetëm meshkujve të këtij lloji, ndërsa femrat njihen si "femra e palloit"./BS