Magjia dhe lavdia e Prusisë – pallatet më të bukura në Brandenburg - Bota Sot
E diel, 13 tetor 2019
  • Magjia dhe lavdia e Prusisë – pallatet më të bukura në Brandenburg

    Kështjellat e mrekullueshme deri më sot përfaqësojnë fuqinë e kaluar të Prusisë në Gjermaninë veri-lindore.

    Përveç pallatit të tyre kryesor në Berlin, familja Hohenzollern kishte shumë ndërtesa madhështore të ndërtuara në Brandenburg.

    Kjo familje u ngrit në zonën rreth qytetit të Hechingen në Swabia gjatë shekullit të 11 dhe mori emrin e tyre nga Kalaja e Hohenzollern.

1 / 13