Njihuni me zogun që dehet dhe ngacmon njerëzit - Bota Sot
E martë, 15 tetor 2019
  • Njihuni me zogun që dehet dhe ngacmon njerëzit

    E dinit që njerëzit nuk janë të vetmit që dehen? Duket e pabesueshme, por ka edhe zogj që bëhen tap, sigurisht jo në alkool, por në nektar.

    Ata janë zogjtë e llojit Lorikeets, të cilët bëjnë kërdinë pas ‘të dehurit’ në nektar.

    Lorikeets kur dehen janë një tmerr i vërtetë për njerëzit.

    Shumë banorë në Australi ku ky zog është popullor ankohen nga ky fenomen i çuditshëm.

1 / 7