E premte, 05 mars 2021
  • Hëna e parë e plotë dhe eklipsi hënor i dekadës së re

    Mbrëmjen e së premtes është parë një eklips penumbral hënor, i cili sheh hënën të errësuar nga hija e jashtme e Tokës dhe e bënë të jetë hëna e parë e plotë edhe eklipsi i parë i dekadës.

    Eklipsi hënor penal i së Premtes – thuhet se i jep hënës një ngjyrë të njomur dhe ishte i dukshëm nga prej orës 18:00 deri 22:00h, kryesisht në Evropë dhe Azi.

    Këtu janë disa nga fotografitë më të mira të së premtes.

1 / 5