Flamingot lulëzojnë gjatë bllokimit në lagunat e Shqipërisë - Bota Sot
E enjte, 28 maj 2020
  • Flamingot lulëzojnë gjatë bllokimit në lagunat e Shqipërisë

    Pandemia e koronavirusit po lejon që popullsitë flamingo të lulëzojnë në mes të një qetësie të re në lagunat e Shqipërisë.

    Disa lloje zogjsh po lulëzojnë në Lagunën bregdetare të Nartës, pranë detit Adriatik, me zyrtarë lokalë dhe banorë që thonë se popullsia flamingo është rritur me rreth 3 mijë.

    Vëzhguesit e zogjve kanë vërejtur edhe më shumë pelikanë dhe specie të tjera këtë pranverë në lagunën 10 kilometra katrorë, e cila është 90 milje në jug të Tiranës.

    Studiuesit planifikojnë të studiojnë flamingot për të parë nëse qetësia e shkaktuar nga koronavirusi është e favorshme për krijimin e lagunës si një vend ku ata mund të fole dhe për të rritur.

1 / 6