Punime anatomike të punuara tërësisht nga librat e vjetër - Bota Sot
E mërkurë, 16 tetor 2019
 • Punime anatomike të punuara tërësisht nga librat e vjetër

  “Këto vepra janë të punuara nga një lloj letre japoneze dhe nga skajet e librave të vjetër”, ka shpjeguar artistja Lisa Nilsson.

  Janë të ndërtuara me një teknikë të rrokullisjes dhe formimit të rripave të ngushtë prej letre të quajtura filigran letre.

  Kjo teknikë u praktikua fillimisht nga murgeshat the murgjit e Rilindjes për të krijuar vepra artistike nga skajet e librave të vjetër biblik dhe më vonë gjatë shekullit 18, kjo teknikë u përdor nga gratë për të kaluar kohën e lirë”.

  Nilsson’s ‘Tissue Series është një artist që ju kushton vëmendje detajeve dhe një realizues i mirë që ja del të krijojë vepra të shkëlqyera të anatomisë së njeriut dhe të kafshëve.

  Në fotogaleri mund t’i shikoni veprat e mrekullueshme të artistit Nilsson.

1 / 7