Juventusi në rrezik, shkel rregullat e Fair Play Financiar? - Bota Sot
Juventusi në rrezik, shkel rregullat e Fair Play Financiar?

Futboll

Juventusi në rrezik, shkel rregullat e Fair Play Financiar?

Më: 15 janar 2020 Në ora: 14:48
Ronaldo

Sipas RMC Sport, Juventus janë në rrezik të shkelin rregullar e Fair Play Financiar, pasi raporti i pagave të tyre ndaj raportit të të ardhurave totale është 71 përqind.

Llogaritjet janë bërë bazuar në një kopje të rrjedhshme të raportit financiar të KPMG për tetë kampionët kryesorë të ligës evropiane, duke treguar se Juve janë të vetmit që janë në humbje.

Raporti gjithashtu sugjeron se “rezultatet neto për sezonin 2019/20 gjithashtu do të rishikohen negativisht”.

Pretendohet se problemi më i madh është shkelja e parametrave të FFP-së, pasi klubet duhet të mbajnë raportin e pagave totale ndaj të ardhurave nën 70 përqind, ndërsa Juve aktualisht qëndrojnë në 71 përqind.

Asnjë prej kampionëve të top-ligave kryesore nuk ka kaluar atë nivel.

Juventus tashmë ka ndërmarrë veprime, duke lëshuar 175 milionë euro në bono në shkurt 2019 dhe kohët e fundit duke rritur kapitalin me 300 milionë euro.

Llogaritjet sugjerojnë se të ardhurat e Juve janë rritur në mënyrë dramatike vitet e fundit, deri në 16 përqind nga sezoni 2017/18, kryesisht për shkak të ardhjes së Cristiano Ronaldo dhe një marrëveshje të rinegociuar me Adidas.

Disa nga kjo mund të jenë në ndryshimin e strategjisë, pasi Bianconeri kanë tendencë kohët e fundit për të synuar lojtarët e lirë, prandaj janë në gjendje të ofrojnë paga shumë më të larta.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat