FSHF mbledh klubet për përmirësimin e futbollit - Bota Sot
FSHF mbledh klubet për përmirësimin e futbollit

Futboll

FSHF mbledh klubet për përmirësimin e futbollit

Më: 10 korrik 2020 Në ora: 18:42
FSHF mbledh klubet për përmirësimin e futbollit

FSHF mblodhi klubet për të diskutuar në lidhje me hartimin e strategjisë së futbollit shqiptar për vitet 2020-2025. Një plan 5-vjeçar që pritet të rrisë nivelin e futbollit shqiptar dhe të ndihmojë klubet që të organizohen më shumë.

“Federata Shqiptare e Futbollit organizoi sot një takim për të diskutuar në lidhje me hartimin e strategjisë së futbollit shqiptar 2020-2025. Në këtë mbledhje morën pjesë një grup pune i përbërë nga drejtuesit e disa prej departamenteve kryesore në FSHF, anëtarë të Komitetit Ekzekutiv të FSHF-së, përfaqësues të klubeve, ndërkohë që përmes video-konferencës mbledhjen e ndoqën edhe përfaqësues të UEFA-s.

Në fjalën e mbajtur në nisje të këtij takimi Sekretari i Përgjithshëm i FSHF-së, Ilir Shulku, shpjegoi rëndësinë e madhe, që ka ky dokument strategjik, që po hartohet edhe në bashkëpunim të ngushtë me UEFA-n, për zhvillimin e futbollit në të ardhmen dhe për vendosjen e disa objektivave të qarta.

“Kemi organizuar këtë tryezë për të diskutuar lidhur me nevojat e hartimit të një strategjie afatgjatë. Të gjithë e dimë tashmë se Federata Shqiptare e Futbollit është zhvilluar shumë në disa dimensione, kështu që ka lindur nevoja padiskutim që aktivitetet në FSHF patjetër të kenë nevojë për një dimension tjetër.

Në bashkëpunim me përfaqësues të UEFA-s dhe në bashkëpunim me klubet është hartuar një strategji afatgjatë. Dua të falënderoj përfaqësuesit e UEFA-s, të cilët kanë qenë ndër kontribuuesit  kryesorë për hartimin e kësaj strategjie”, – tha Shulku, duke theksuar edhe një herë prioritetet që FSHF-ja ka në 5-vjeçarin e ardhshëm.

“Ka ardhur koha, kur ne duhet patjetër që prioritetet kryesore të Federatës t’i zhvillojmë dhe të gjithë aktorët bashkë të jemi në unison për ta ngritur edhe më lart nivelin e zhvillimit të futbollit. Nuk do të lija pa përmendur prioritetet kryesore, që kemi shpallur Asamblenë e Përgjithshme të FSHF-së, siç janë futbolli i femrave, futbolli i bazës, pra ai i fëmijëve, si edhe infrastruktura”, – u shpreh ndër të tjera Sekretari i Përgjithshëm i FSHF-së.

Pasi u prezantuan pikat kryesore ku do të mbështetet hartimi i këtij dokumenti, të pranishmit në mbledhje diskutuan për idetë të reja, që mund të përfshihen në strategjinë e futbollit shqiptar dhe u dakordësua një plan për vijimësinë e takimeve konsultative.”, – shkruan FSHF në lidhje me këtë takim.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat