Gjakovë, 135 lindje gjatë muajit prill, më shumë vajza

Gjakova

Gjakovë, 135 lindje gjatë muajit prill, më shumë vajza

Më: 6 maj 2020 Në ora: 09:02
Foto ilustrim

Gjatë muajit prill në Spitalin e Përgjithshëm në Gjakovë janë hospitalizuar 619 pacientë, ku prej tyre 46 në Kirurgji, 28 në Ortopedi, 8 në Urologji, 216 në Gjinekologji, 127 në Neonatologji, 13 në Pediatri, 59 në Interno, 24 në Infektiv, 19 në Neurologji, 4 në Psikiatri, 25 në Pulmologji, 14 në Kujdes Intenziv dhe 36 në Njësinë Koronare.

Po ashtu, në raportin për muajin prill të këtij institucioni shëndetësor thuhet se janë kryer 81 operacione, ku 17 kanë qenë Kirurgjike, 18 operacione Ortopedike dhe 46 operacione Gjinekologjike.

Gjatë prillit kanë lindur 135 foshnje, prej tyre 64 djem e 71 vajza ku lindje me prerje cezariane kanë qenë 40.

Sa i përket shërbimeve ambulantore thuhet se vizita mjekësore kanë qenë 3231, 421 shërbime në Ro-Kabinet dhe 65 CT-ja. Numri i pacientëve që kanë marrë shërbime në Laborator ka qenë 826.

Po ashtu, në repartin e Hemodializës janë kryer gjithsejtë 942 shërbime të dializës. Prej tyre 838 të Komunës së Gjakovës dhe 104 nga jashtë Kosovës.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat