Studentët e Gostivarit nga klasat e ulëta zhvillojnë aftësitë e tyre të futbollit

Gostivari

Studentët e Gostivarit nga klasat e ulëta zhvillojnë aftësitë e tyre të futbollit

Më: 13 shkurt 2019 Në ora: 12:32
Studentët e Gostivarit

Në kuadër të projektit “Futbolli në shkolla”, që e impelemton Federata e Futbollit e Maqedonisë në bashkëpunim me Federatën e Sporteve Shkollore të Maqedonisë, në SHF “Ismail Qemali” – Gostivar, u mbajt aktiviteti i titulluar “Gëzimet dimërore të futbollit”, ndërsa i njëjti u mbështet edhe nga Komuna e Gostivarit .

“Komuna e Gostivarit gjithmonë nxit dhe mbështet aktivitete sportive, veçanërisht ngjarje të tilla ku përfshihen nxënësit. Vlerësojmë se aktivitetet sportive ndikojnë në shëndetin e fëmijëve, rrisin kreativitetin e tyre dhe shpritin garues, me çka ata përgatiten për tu përballuar me sfidat që i presin në jetën e tyre”, theksoi Aslian Snopçe nga Sektori I veprimtarive publike pranë Komunës së Gostivarit.

Koordinatori i projektit dhe nënkryetar i Federatës së Shkollës Sporteve Shkollore të Maqedonisë, Mustafa Aliu, theksoi se qëllimi i kësaj ngjarjeje është që fëmijët që nga mosha e re të njihen me futbollin dhe t’i zhvillojnë shkathtësitë e tyre futbollistike.

“Sot garojnë nxënësit e klasëve të dyta dhe të treat, ndërsa të enjten, në të njëjtën sallë do të garojnë nxënësite e klasëve të katërta dhe të pesta.

Shpresa Useini, drejtor i shkollës “Ismail Qemali”, theksoi se kjo është ngjarja e tretë sportive në shkollën e tyre vetëm në dy muajt e fundit dhe se ata si shkollë, avokat për studentët znimavaat Më shumë sporte në kohën e lirë të shpenzuar në social rrjetet, por të shoqërohen dhe të zhvillohen fizikisht dhe mendërisht me zë.

E “futbollit gëzimet Dimërore” ngjarje bashkon 150 nxënës nga shkolla fillore “Ismail Qemali” shkolla “Unitetit”, “Goce Dellçev” dhe PS “M.K.Ataturk.”

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat