Sa të ketë emër të Gjergj Kastriotit, emri i Arbërisë nuk do të humbet kurrë

Historia

Sa të ketë emër të Gjergj Kastriotit, emri i Arbërisë nuk do të humbet kurrë

Nga: Gjon Keka Më: 18 maj 2020 Në ora: 11:35
Dokumenti i vitit 1782 është cituar në një nga veprat mbi Gjergj Kastriotin)

Askush nuk mund ta përvetësoj Gjergj Kastriotin e Madh të Arbërisë europiane. Ai është jo vetëm arbëror i pastër si nga ati Gjoni ashtu edhe nga nëna e tij Vojsava.që të dy prindërit e tij vinin nga familje fisnike dhe të pastërta iliro-arbërore,për këtë flasin me miliona dokumente historike,arkivore dhe kronika e dorëshkrime të ndryshme.

Gjerë më sot mund të them nga dokumentet historike që kam në arkivin tim personal ,se kudo ku flitet për Shqipërinë emri i kryezotit dhe Mbretit të Arbërisë

Gjergj Kastrioti është kryefjala aty. Nëse e gjithë bota do të bie,malet e fushat e kombet do të shuheshin sa të ketë emër të Gjergj Kastriotit, emri i Arbërisë europian nuk do të humbet kurrë,pa Gjergj Kastriotin Arbëria nuk mund të mendohet,prandaj ai është arbëror i pastër dhe europian i madh.

Gjergj Kastrioti ynë ka qenë dhe është edhe sot objekt studimesh jo vetëm në lëmin e historisë dhe studiuesve të fushave të ndryshme ,por ai njëkohësisht ka frymëzuar edhe nga ato të letërsisë, muzikës,skulpturës, pikturës etj.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat