Përkrenarja dhe armët e Gjergj Kastriotit në syrin e studiuesve europian

Historia

Përkrenarja dhe armët e Gjergj Kastriotit në syrin e studiuesve europian

Nga: Gjon Keka Më: 8 nëntor 2020 Në ora: 13:59
Ky imazh dhe studim mbi përkrenarën dhe armët e Gjergj Kastriotit gjendet në „G.k.U.G.S. Inv.nr.h.1977101“,e cila gjendet edhe në një nga veprat e mia të botuara.

Sikur që dihet shumë studiues janë marrë jo vetëm me jetën, veprën dhe heroizmin e Gjergj Kastriotit mbretit të Arbërisë, por edhe me reliktet që la ai pas vdekjes së tij.

Në fakt interesimi për këtë figurë të madhe e lider vizionar europian ishte, sepse ai la gjurmë të pashlyera gjatë mbretërimit të tij si në gadishullin Ilirk- arbëror ku mbretëroi por edhe u bë mburoja e civilizimit europian.

Në fakt emri i tij ishte bërë për kohën dhe epokën e tij dielli që rrinte mbi qiellin europian.

Edhe ky imazh bashkëngjitur tregon për interesimin që kanë patur e kanë studiuesit, autorët dhe kronistët europian e botëror për figurën dhe veprat e Gjergj Kastriotit.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat