Kuvendi, ta pengojë ngritjen e Murit të Berlinit në veriun e Kosovës!

Kolumne

Kuvendi, ta pengojë ngritjen e Murit të Berlinit në veriun e Kosovës!

Prof.Dr.Mehdi Hyseni Nga Prof.Dr.Mehdi Hyseni Më 6 shtator 2018 Në ora: 17:06
Foto ilustrim

Derisa aksi politiko-propagandistik dhe diplomatik zyrtar Prishtinë – Tiranë fuqishëm dhe “pa mend” e mbështet Dialogun steril maraton serbo-shqiptar në Bruksel, kuptohet se e mbështetin, edhe presidentin Hashim Thaçi dhe homologun e tij serb Alesandar Vuçqiq në Beograd. Ndaj,  derisa të vazhdojë Dialogu  serbo-kosovar në Bruksel, Hashim Thaçi, do të jetë  kryefigura politike numër 1 në Kosovë. Prandaj, “mos u sillni kot rreth dardhës së Ahmatit”, por kërkoni pezullimin e Dialogut të Brukselit. Ndryshe, ndarja dhe copëtimi i territorit të Kosovës sipas “potkave” të trapezoidit gjeopolitik të tandemit Vuçiq-Thaçi, do të jetë e pashmangshme, sepse këta po mbështeten edhe nga qarqe të caktuara të bashkësisë ndërkombëtyare, përpos Gjermanisë dhe Britanisë së Madhe, të cilat me ngulmësi po e kundërshtojnë “korrigjimin”, përkatësisht “shkëmbin” e kufijve mes Kosovës dhe Serbis sipas marrëveshjes private Vuçiuq-Daçiq.

Pra, e thjeshtë për t’u kuptuar politikisht,  kush e mbështet Dialogun e Prishtinës dhe të Beogradit në Bruksel (nën patronatin e BE-së), nuk mund ta pengojë ndërtimin e Murit të Berlinit serb në Veriun e Kosovës. Pra, kush mbështet këtë dialog nga liderët politikë shqiptarë, ai  apo ata, kuptohet se solidarizohen dhe mbështetin edhe “formulat” politike” të tandemit Vuçiq-Thaçi për “korrigjimin”, përkatësisht për “këmbimin” e kufijve territorial të Kosovën në favorin e kufijve kolonialë të Serbisë.

-Dialogu i Brukselit  baza e trapezoidit gjeopolitik shekullor për rikolonizimin e  Kosovës (së pari, veriun, pastaj, edhe jugun).

Këtë, gjatë tetë viteve të kaluara,  njëqind herë e kemi pohuar se pikërisht Dialogu i Brukselit mes Prishtinës dhe Beogradit (2011-2018) qëllim të fundmë ka copëtimin, ndarjen dhe rikolonizimin e territorit verior të Republikës së Kosovës (jo kurrfarë normalizimi të marrëdhënieve ndërshtetërore), JO NJOHJEN E REPUBLIKËS SË KOSOVËS as de fakto e as dejure.

Prandaj, as Prishtina e as Tirana zyrtare nuk kanë pasur dhe, nuk kanë asnjë bazë ligjre dhe kushtetuese valide, që të mbështetin një dialog të tillë, i cili, nëse mbyllet me sukses në favorin e Serbisë, pa dyshim se  Kosova do të humbasë  territorin verior të saj.

Kuvendi i Kosovës ta pezullojë Dialogun e Brukselit!

Ndryshe, tandemi “Honeker – Krushçov” alias Vuçiq-Thaçi, do të ngrejnë Murin e Berlinit në Veriun e Kosovës. Kjo do të ndodhë, nëse Kuvendi i Kosovës  me Rezolutën e vet nuk pezullon Dialogun e Brukselit (2011-2018).

-As Hashim Thaçi (president) , as Ramush Haradinaj( kryeministër) e as homologët e tyre në Beograd, Aleksandar Vuçiq (president) dhe Ana Brnabiq (kryeministre) nuk kanë kapacitet juridik kombëtar e as ndërkombëtar, që sipas “rebusit” të tyre politiko-propagandistik t’i  “vizatojnë” kufijtë e rinjë shtetërorë midis Kosovës dhe Serbisë, sepse gjeneza e këtij problemi është e vjetër dhe ka karakter kolonial dhe hegjemonist ngase Kosova ishte plaçkë koloniale dhe aneksuese e Serbisë gjenocidale, ashtu siç janë edhe Presheva, Bujanoci dhe Medvegja (1878-2018).

Prandaj, Kuvendi i Kosovës, duhet të nxjerrë një Rezolutë, që të pezullohej Dialogu i Brukselit mes Beogradit dhe Prishtinës (2011-2018) dhe, në vend të tij, urgjentisht të kërkojë nga faktorët relevantë të bashkësisë ndërkombëtare organizimin e një conference të re  ndërkombëtare për rishqyrtimin e kufijve territorialë të Ballkanit, të cilën, do ta kryesonte kancelarja e  “çeliktë” dhe e famshme e Gjermanisë, Angela Merkel.

Kjo Rezolutë, pa dyshim se, do të  ishte “ilaçi”  preventiv juridik dhe kushtetues për hedhjen poshtë të formulës trapezoide të “korrigjimit të kufijve” të tandemit Aleksandar Vuçiq-Hashim Thaçi, e cila ipso facto rikthen Kosovën nën sovranitetin kolonial të Serbisë së Ilia Grashaninit(1844).

Kjo Rezolutë e ligjshme dhe e domosdoshme e Kuvendit të Kosovës, do t’i mbyllte të gjitha përpjekjet propagandistike, politike dhe diplomatike, që Hashim Thaçi (president i Kosovës) dhe Aleksandar Vuçiq (president i Serbisë) ta copëtnin territorin e Kosovës sipas “Formulës Trapezoide” të tyre në favorin e sundimit të egër kolonial dhe neokolonial të Serbisë së Madhe (1878-2018).

Gjithashtu, urgjentisht,  në këtë frymë, do të duhej të vepronte edhe Kuvendi i Republikës së Shqipërisë, duke nxjerrë Rezolutën përkatëse sikurse Kuvendi i Republikës së Kosovës, që në vend të dialogut maraton serbo-shqiptar në Bruksel (2011-2018), urgjentisht të organizohet një konferencë e re ndërkombëtare për ridefinimin  e kufijve artificialë dhe të padrejtë të Ballkanit (1878-2018).

Ndërkaq, miratimi i rezolutave të tjera eventuale, duke kërkuar vazhdimin e dialogut me grupe të ndryshme ad hoc sipas “shijes” dhe interesave të ngushta politike partiake, vetëm se e ndërlikon dhe e bën të pamundur zgjidhjen e problemit të kufijve shtetërorë të Republikës së Kosovës.

Sa më sipër,  JO vetëm Hashim Thaçi, por kushdo që do ta zëvendësonte atë nga liderët e tjerë politikë të Kosovës, në mënyrë që të vazhdohej Dialogu  i Brukselit, do të bënin të njëjtin gabim, duke pranuar kërkesat e Serbisë, që të copëtonte veriun e Kosovës. Ky është objektivi politik i zhvillimit dhe i vazhdimit të Dialogut të Bruksleit, JO njohja e pavarësisë së Kosovës nga ana e Serbisë, e as shkolonizimi i Preshevës, i Bujanocit dhe i Medvegjës shqiptare. Territore  këto, që edhe sot në fund të dekadës së dytë të shekullit XXI, Shqipëria Londineze (1913)  me të “ dy këmbët” i ka lënë baltën e gjallë të kolonializmit shekullor gjenocidal  të Serbisë së Madhe.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat