KEDS paralajmëron qytetet që do të mbesin pa rrymë, tregon edhe arsyet e ndërprerjes - Bota Sot
KEDS paralajmëron qytetet që do të mbesin pa rrymë, tregon edhe arsyet e ndërprerjes

Kosova

KEDS paralajmëron qytetet që do të mbesin pa rrymë, tregon edhe arsyet e ndërprerjes

Më: 12 dhjetor 2019 Në ora: 17:56
Foto ilustrim

Arsyeja: Punime të domosdoshme për sigurinë e sistemit

Prishtinë

1.

Në NS 35/10kV Parku i Biznesit do të ndërprehet

Dalja 10kV Llapushniku (Kodi: 16023003) prej orës 10:00 deri në ora 16:00

Vendet: Llapushniku, Orllati, Negroci, Vuqaku, Xhurgjica, Shkolla LLapushnikut, Kleqka e re, një pjesë e Tërpezës, Novosellë dhe Divjakë.

Arsyeja: Pastrimi i trasesë dhe mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave, izolatorëve, shtrëngimi i përçusuesve dhe energjizimi i Segmentit të LP afër 1.5 km.

2.

Në NS 35/10 kV Fushë Kosovë do të ndërprehet:

Dalja 10kV Vragoli (Kodi 15018007) prej orës 10:30 – 11:00 dhe 13:30-14:00

Vendet: Vragoli, Miradi e Ulët (nje pjese), Batusa, Henci, Lagja 29 dhe Pompen FAM GAS.

NS 10/0.4kV Hashkalitë (Kodi: 15018007001) do të ndërprehet prej orës 10:30-14:00

Vendet:Lagja e Hashkalive, rr.Berati, një e rrugës Brukseli, një pjesë e Fsuhë-Kosovës, një pjesë e rr. Gjirokastra, Lagjja 29- një pjesë, rr.Ulpiana dhe rr.Tetova- një pjesë.

Arsyeja: Ndërrimi i ormanit 0.4 kV në NS 10/0.4 kV Hashkalitë.

Gjakovë

1.

Në NS 35/10kV Malisheva do të ndërprehet

Dalja 10kV Bellanica (Kodi: 82082005) prej orës 10:00 deri në ora 16:00

Vendet: Rr.605 Rilindja Kombëtare (1 konsumatorë), Rr.608 Hamdi Berisha (1 konsumatorë), fshatrat: Balincë, Bardh, Bellanicë, Javor, Lladroc, Lladroviç, Lubizhdë, Lluzhnicë, Ngucat, Senik, Temeqinë.

Arsyeja: Pastrim i trasesë nga drunjët, montimi i konzollës në Lladrovc dhe ngritja e shtyllës në Ngucat.

Gjilan

1.

Në NS 110/10kV Kamenica do të ndërprehet

Dalja 10kV Tuxhevci (Kodi: 62000004) prej orës 10:00 deri në ora 16:00

Vendet: Feriqevë,Tugjec,Gnicë,Zajçec,Dogana kufiri,Grizime,Stralicë,Moqarë.

Arsyeja: Pastrimi i trasesë dhe mirëmbajtje preventive, ndërrimi I shtyllave, izolatorëve dhe shtrëngimi i perçuesve.

Mitrovicë

1.

Në NS 110/10kV Vushtrria 2 do të ndërprehet

Dalja 10kV Stacioni Hekurudhor (Kodi: 73000004) prej orës 10:00 deri në ora 16:00

Vendet: Shtitarica, Dalaku, Akrashtica, Pantina, Bukoshi, Taraxha, Liqej, Balinc, Oshlani, Duboci, Galica, Beçiqi, Brusniku.

Arsyeja: Pastrimi i trasesë dhe mirëmbajtje preventive, ndërrimi I shtyllave, izolatorëve dhe shtrëngimi i perçuesve.

Prizren

1.

Në NS 110/35/10kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10kV Gjinovci (Degëzimi Lagja e Delloceve) (Kodi: 32000003)

(Nenstacioni me kod: 32000003004) prej orës 10:00 deri në ora 16:00

Vendet: Lagja e delloceve ne fsh.Leshan.

Arsyeja: Pastrimi i trasesë, ndërrimi i izolatorëve dhe përforcimi i shtyllave.

Pejë

1.

Në N 35/10kV Klina do të ndërprehet: Dalja 10kV Jagoda (Kodi: 52056005) prej orës 13:00 deri në ora 16:00 Vendet: Fshati Jagodë, Budisallcë, Stublla, Lutogllava dhe Tërsteniku.

Arsyeja: Vendosja e shtyllës së rrjetit me tension 10kV dhe Energjizimi i TS 10/0.4kV Oni.

14.12.2019

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Në NS 35/10kV Drenasi do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Drenasi 2 (Kodi: 16021002) prej orës 10:00-10:20 dhe 15:00-15:20

Vendet: Drenas (një pjesë), Lagja e Feroniklit, Çikatovë e Vjetër (TS Morinët)

NS 10/0.4kV Ferronikeli 1 e poshteme (Kodi:16021002005)

dhe

NS 10/0.4kV Ferronikeli 2 e Epërme (Kodi:16021002006) do të ndërprehen nga ora

10:00 deri në ora 15:20

Vendet: Lagjja afër Fabrikës së Ferronikelit: Ndërmjet rrugës së Ferronikelit dhe Kanalit të Ibër-Lepencit.

Arsyeja:Ndërrimi i Ormanave 0,4 KV 630KVA.

Ferizaj

1.

Në NS 35/10kV Ferizaj IV do të ndërprehet:

Degëzimi 10kV Te Baumarketi (Kodi: 40000004) prej orës 09:00-09:20 dhe 20:40-21:00

Kodet e NS 10/0.4 që mbesin pa tension:( 4004002011,4004002012,4004002022,

4004002204,4004002198,4004002232,4004002199,4004002030,4004002010)

Vendet: rr.Vëllezërit Gërvalla,rr.Ali Asllani, rr.Zenun Beqa, rr.Halim Spahija, rr.Tahir Meha, rr.Fatmir Kerqeli, rr.28 Nentori, rr.Hasan Prishtina, një pjesë e rrugës magjistrale Ferizaj-Prishtinë.

NS 10/0.4 kV Vëllezërit Gërvalla 1 (Kodi:40000004218) prej orës 09:00-21:00

Vendet: Qendra e mobiljeve Palma.

Arsyeja e ndërprerjes: Ndërrimi i RMU-ve.

2.

Në NS 35/10kV Ferizaj I do të ndërprehet:

NS 10/0.4 kV Emin Duraku 1 ( Kodi: 40040002010) prej orës 09:00-21:00

Vendet: Gjimnazi Kuvendi i Arbërit, Shkolla e Mjekësisë, rr.Kuvendi i Arbërit, Shkolla fillore Gjon Serreqi, nje pjesë e rr.Vellezrit Gervalla, rr.Ahmet Delia dhe rr.Faton Vebiu.

Arsyeja: Ndërrimi i RMU-ve.

3.

Në NS 35/10kV Magure(Kodi:41048) do të ketë ndërprerje totale prej orës 10:00-16:00

Vendet: Pjesë e Rrezez( Leletiqit), Mirenë, Fushticë e Epërme, Fushticë e Ulët, Resinoc Baincë, Shale, Krojmire, Harilaqi, Treshnjevka dhe konsumatorët komercialë të kësaj dalje 10kV, Harilaqi, Treshnjevka dhe konsumatorët komercial të kësaj dalje 10kV, Burimi, KFOR-i, Pompat e Ujit te Aeroportit, Wind_Power si dhe AEC KOSOVA_Wind Power.

Arsyeja: Testimi i detajizuar i SCADA-së.

Vërejte: Ka burime të ripërtritshme Wind Power.

Pejë

1.

Në NS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja10 kV Barani (Prapaqani)(Kodi: 53000002) prej orës 10:00 -10:20 dhe 14:40-15:00

Vendet: Berani, Prapaqani, Berliqi, Krushevci i ri, Rashiqi, Gjocajt, Turjaka e ulet, Vranoci i madh, Vranoci i vogel, Barani i Ulët, Qallapeku, Kusoriqi, Llugagjit dhe Buqani.

NS 10/0.4kV Turjaka 1(kodi: 53000002015 ) prej orës 10:00-15:00

Vendet: Lagjja Turjaka.

Arsyeja: Montimi i ormanit ana 0.4kV.

14.12.2019

Punime nga palët e treta

Gjilan

1.

Në NS 35/10kV Lladova do të ndërprehet:

Dalja 10kV Zhegra(Kodi: 61066006) prej orës 11:00-11:15 dhe 14:00-14:15

Vendet: Zhegra, Lladova, Llashtica (një pjesë), Shurdhan, Pidiqi, Selishta, Qeliku, Haxhtë, Isufaj, Terziaj dhe Demirët.

NS-sat 10/0.4kV (Kodet: 61066006321; 61066006322, 61066006184) do të ndërprehen nga ora

11:00 – 14:00.

Vendet: Pishina Kodra, një pjesë e rrugës Llapashtica në Llapashticë.

Arsyeja: Ngritja e shtyllave dhe dislokim i rrjetit.

Gjakovë

1.

Në NS 35/10kV Gjakova III do të ndërprehet:

Dalja 10kV Nr.40(Kodi: 81084023) prej orës 11:00-11:10 dhe 15:00-15:10

Vendet: Rr.Bajram Curri, Rr.Dërgut Vokshi, Rr.Ismail Qemali, Rr.Marin Barleti (një pjesë), Rr.Nënë Tereza, Rr.Pjetër Budi, Rr.Rruga e UÇK-së, Rr.Sadik Pozhegu, Rr.Sadik Stavileci, Rr.Skënderbeu dhe Rr.Sylejmon Vokshi.

NS10/0.4kV (Kodet: 81084023504) do të ndërprehet nga ora 11:00 – 15:10.

Vendet: Një pjesë e rrugës UÇK.

Arsyeja: Ndërrimi i ndërpreresit 0.4kV.

Ferizaj

1.

Në NS 35/10 kV Ferizaj ll do të ndërprehet:

Dalja 10kV Kosovatransi (Kodi: 40041004) prej orës 10:00 – 13:00

Vendet: Policia, Prokuroria, Viva Fresh, ETC dhe ndërtesa e TMK.

Arsyeja: Lidhje në rrjet e NS 10/0.4kV të ri.

15.12.2019

Punime nga palët treta

Mitrovicë

1.

Në NS 110/10(20)kV Skenderaj do të ndërprehet:

LP 10kV Qyteti II (Kodi: 74000010) prej orës 12:00 deri në ora 16:00

Vendet: Shkolla Teknike, Morava (Fidanishte), Afrim Durmishi, Shkolla Norvegjeze, Rukolli, Banesat te Komuna, Kuvendi Komunal, Rr. 28 Nëntori, Bekim Berisha Abeja, Harun Beka, Isa Boletini, Deshmorët e Kombit, Osman Geci dhe Ali Gashi.

Arsyeja e ndërprerjes: Energjizimi i kthinës hyrëse dhe dalëse.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat