Biznesmeni nga Theranda dha 3500 euro Shoqatës Jetimat e Ballkanit - Bota Sot
Biznesmeni nga Theranda dha 3500 euro Shoqatës Jetimat e Ballkanit

Kosova

Biznesmeni nga Theranda dha 3500 euro Shoqatës Jetimat e Ballkanit

Nga: Ragip Guraziu Më: 25 mars 2020 Në ora: 09:57
Bekim Bekteshi

Kjo firm me 21 03 202O për 1OO paketime ushqimore  për 1OO familja,''ky është kontribut i Firmës"BEKI&MB" SHPK Bllacë Komuna e Therandës me drejtor BEKIM Muhamet.Bekteshi dhe  Menaxherit, që i bie vëllait të drejtorit Bekimit , që këtë firmë e trashigojnë nga ish arsimtari,profesori dhe ish-drejtori për tri mandate rreshtë,në SHkollën fillore ''Ramë Bllaca në Bllacë'', dhe Shkolla fillore ''Sadri Duhla në Duhël'', babai i tyre,Muhamet Bekteshit, që tani në pension i vetmi deri tani që të gjithë fëmijtë e tij ju ka siguruar ardhmenien e tyre në atdheun e ture që quhet Kosovë,ku vajzen dhe djalin tjetër, super të shkolluar,mjek etj.

Pse këtë shkrim....

Sepse Firma Beki fillon pas çlirimit këtë biznes familjarë. ''Kemi filluar shume thjeshtë,por gjithnjë duke pasur kujdes prej një  ero ti bëjmë dy.Kemi qenë çdo herë komodë pa borgje atë ditë dhe sot.Nuk kemi borgje askujt e sidomos obligimet e shtetit jem të njohur nga Admistrata për pagesa si firme që paguajm me rregull'' thotë drejtor Bekimi. Për të vazhduar se'' mirremi edhe me pjesë ndihmëse të Zdruktari dhe PVC.Kryesisht bashkëpunimin e kemi me firma Italjane Sllovene e Gjermane Kam 9 punetor,asnjë anëtar të familjes nuk e kam jashtë Kosovës. Dhe ndërhynë Babai i drejtorit duke na informuar se ; djalin tjetër mjekë vsjzen në vitin e gjashtë të të mjekësisë,një djalë Mr i fakultetit DEDEKTIV DHE SIGURI  dy djemt tjer kan në mbikqyrje firmen Beki. Pos nevojave familjare firma ''BEK'', ka ndihmuar efhe aty ku është nevoja.Kjo  firm ka kondrimuar vite me radh,  1000 ero për Epopen e UÇK-së  në Qafë të Duhlës(tek shtëpija e pylltarëve) ka rrethuar vorresat e fshatit Bllacë në vlerë 1300 euro  si dhe tani në kohën e fundit me 21 3 2020 kam dhenë Shoqatës së Jetimave të Ballkanit---Halil  Kastratit  3500 euro për 100 përsona të pergatiten pako ushqimore,ka dhënë apo kontribuar Shkrimtarit Adem Dergugit një vlerë simbolike për  libra me200 euro dhe nuk do të ndalemi me aq sa kemi mundësi'',thotë babai i tyre bashkë me dy djemt e tij se kanë shtri dorën e dhënjes për bamirësi dhe nuk do të ndalemi.

Derisa, humanisti Halil Kastrati, sërish premtoi që me shoqatën ‘Jetimat e Ballkanit’ do t’i bëjë të lumtura edhe shumë familje të tjera, duke falënderuar secilin kontributdhënës që përmes këtij projekti kanë ndihmuar me automatizëm shumë familje që kanë nevojë për ndihmë.

 Themelues i shoqatës bamirëse “Jetimat e Ballkanit”, Halil Kastrati aktivitetin e tij human thotë ta ketë nisur 7 vite më parë me hapjen e kuzhinës humanitare në Komunën e Prizrenit, ku në baza ditore ushqehen mbi 300 persona. Për këtë veprim, ai thotë të jetë inspiruar gjatë kohës së luftës për aq kohë sa kishte qenë refugjat.Kastrati, ka treguar se përveç këtij aktiviteti, shoqata ndan edhe pagë mujore për fëmijët jetim, ndërton shtëpi dhe dhuron banesa për familjet pa strehim.Tani ai thotë se më së paku ka vështirësi të grumbulloj fonde për t’iu dalë në ndihmë familjeve, kjo pasi që sipas tij donatorët janë të rregullt në kontributin e tyre.

 Që nga koha kur ka nisur të merret me aktivitete humane, Kastrati thotë se ka strehuar 80 familje me kushte jo të mira ekonomike. Ai bën të ditur se kanë nisur një aktivitet më të madh human, kështu duke bërë me shtëpi ose banesë çdo javë nga një familje.E në gjithë këto aktivitet, për Kastratin nuk mungojnë edhe momentet e ndjeshme. Ai ka rrëfyer ekskluzivisht për “Gazeta Blic” disa nga rastet më të paharrueshme që i kanë ndodhur në vitet e fundit.“Janë bërë shumë raste dhe më të vërtetë ka shumë prej tyre që ne do i mbajmë në kujtim përgjithmonë shembull: rasti i Bledarit 7 vjeçar që nuk ka ecur asnjëherë dhe tani falë ndihmës së ofruar nga ne përmes donatorëve tanë, Bledari tani ecë me këmbët e tij, pastaj rasti i nënës Hafizës nga Skenderaj që përveç që i kemi bërë me banesë ja kemi siguruar edhe mjetet për operimin e saj në dy sytë dhe pas 44 vitesh ajo tanimë sheh, rasti i Xhelalit nga Gjilani, rast që nuk do ta harrojmë kurrë e kemi gjetur në një situatë shumë të rëndë dhe pa askënd, pa babë e pa nënë, pa vëlla e pa motër edhe pa shtëpi. Jetonte me një stallë. Tani është duke ju ndërtuar shtëpia”, është shprehur ai.

Kastrati: Kam qenë refugjat gjatë luftës dhe atje me ka hy në zemër humanizmi edhe pse edhe më herët kam pas shumë dëshirë të jem në shërbim të nevojtarëve por pasi arrita në mërgim, aty jam ushqyer në një kuzhinë humanitare dhe nga aty kam vendos se një ditë kur do të kthehem në Kosovë do ta bëj të pamundurën për ta hapur një kuzhinë të tillë dhe falë Zotit dhe njerëzve të vullnetit të mirë sot kuzhina humanitare në qytetin e Prizrenit ka hyrë në vitin e 7 të funksionimit të saj dhe aty ushqehen mbi 300 persona në ditë. Ju drejtoni shoqatë humanitare atë “Jetimat e Ballkanit”. A mund të na flisni për aktivitetet e saj?Kastrati: Shoqata jonë ka katër aktivitete bazë, kuzhina humanitare, pagë mujore për fëmijë jetim, aksion me pako ushqimore në terë territorin e Kosovës dhe me gjerë si dhe ndërtimi i shtëpive apo dhurimi i banesave për familjet që nuk kanë strehim.

Pra kjo firm me 21 03 202O për 1OO paketime ushqimore  për 1OO familja,''ky është kontribut iFirmës"BEKI&MB" SHPK Bllacë Komuna e Therandës me drejtor BEKIM Muhamet.Bekteshi dhe  Menaxherit, q i bie vëllait të drejtorit Bekimit , që këtë firmë e trashigojnë nga ish arsimtari,profesori dhe ish-drejtori per tri mandate rreshtë,në SHkollën fillore ''Ramë Bllaca në Bllacë'', dhe Shkolla fillore ''Sadri Duhla në Duhël'', babai i tyre,Muhamet Bekteshit, që tani në pension i vetmi deri tani që të gjithë fëmijtë e tij ju ka siguruar ardhmenien e tyre në atdheun e ture që quhet Kosovë,ku vajzen dhe djalin tjetër, super të shkolluar,mjek etj.

Për fund,ndihmoni Halil KASTRATIN,për të përfituar ata të pastrhetë,skamnorët të të gjithave gategorive që kanë nevojë.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat