Këto janë vendet që do të kenë ndërprerje të rrymës nesër - Bota Sot
Këto janë vendet që do të kenë ndërprerje të rrymës nesër

Kosova

Këto janë vendet që do të kenë ndërprerje të rrymës nesër

Më: 7 mars 2018 Në ora: 17:54
ilustrim

KEDS njofton se cilat vende do të kenë ndërprerje të rrymës nesër dhe ditëve në vijim.

Komunikata e plotë:

Prishtinë

Ndërprerje me kërkesë të KOSTT-it

-Nuk ka

Ndërprerje me kërkesë të palëve të treta

-Nuk ka

Ndërprerje e domosdoshme për punimet për sigurinë e sistemit

-Nuk ka

Mirëmbajte të planifikuar

1.

Më 09.03.2018 në TS 35/10kV Mazgiti do të ndërprehet:

·         Dalja 10 kV Prugovci (Kodi: 15019008) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Raskova, Bakshia, Mulliri Prugovc, Berishët, Arena Restor,Plashnik Prugovc dhe Vehbi Pllana privat.

Arsyeja e ndërprerjes: Revizion –Mirëmbajtje preventive në daljet problematike.

2.

Më 09.03.2018 në TS 35/10kV Besia do të ndërprehet:

·         Dalja 10 kV Prugovc (Kodi: 10013012) prej orës 13:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Barilevë Lecët,Te kanali Besi, Leban te baza 1, Prugovc Extra Dragusha, Leban Dobratiqët, Besi Ambulanca 1, Rimanishta, Betonjerka private Lebanë, Objekti privat Deshishku, Zenit, Jaha Company dhe  Prugovc Zuqollët.

Arsyeja e ndërprerjes: Revizion –Mirëmbajtje preventive në daljet problematike.

3.

Më 09.03.2018 në TS 220/35/10(20)kV Podujeva do të ndërprehet:

·         Dalja 10 kV Podujeva 4 (Kodi: 14000004) prej orës 13:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Rr.Zahir Pajaziti, Lagjja e Kuvajtit, afër Hotel Besianës.

Arsyeja e ndërprerjes: Revizion –Mirëmbajtje preventive në daljet problematike.

4.

Më 09.03.2018 në TS 35/10 kV F.Kosova  do të ndërprehet:

·         Dalja 10 kV F.Kosova II (Kodi: 10012005) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: pjesa te tregu, Uglari komplet, një pjesë të Fushë- Kosovës, ana e djathtë deri te TS Çeku.

Arsyeja e ndërprerjes: Revizion –Mirëmbajtje preventive në daljet problematike.

5.

Më 09.03.2018 në TS 220/35/10(20)kV Podujeva do të ndërprehet:

·         Dalja 10 kV Letanci (Kodi: 14000012) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin fshatrat: Obranqë, Peran, Obranqë 1, 2, 3, Bradash, Bajqinë, Katunishtë, Lepajë, Dobratin 1 dhe Ferma e Pulave Peran.

Arsyeja e ndërprerjes: Revizion –Mirëmbajtje preventive në daljet problematike.

6.

Më 09.03.2018 në TS 35/10 kV F.Kosova  do të ndërprehet:

·         Dalja 10 kV Udhekryqi kabllovik (Kodi: 10012002) prej orës 13:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: ana e djathtë e qytetit të Fushë-Kosovë.

Arsyeja e ndërprerjes: Revizion –Mirëmbajtje preventive, ne daljet problematike.

7.

Më 09.03.2018 në TS 35/10kV Besia do të ndërprehet:

·         Dalja 10 kV LLuzhan (Kodi: 10013011) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Prugovci-1(te Villa Natyra Verbovcë Lupçi i Poshtem Vranidollin Tenezhdollin. Kazermee FSK në Vranidoll.

Arsyeja e ndërprerjes: Revizion –Mirëmbajtje preventive në daljet problematike.

8.

Më 09.03.2018 në TS 35/10kV Mazgiti do të ndërprehet:

·         Dalja 10 kV Breznica (Kodi: 15019009) prej orës 13:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Breznica, Kozarica dhe Barileva.

Arsyeja e ndërprerjes: Revizion –Mirëmbajtje preventive në daljet problematike.

Ferizaj

Ndërprerje me kërkesë të KOSTT-it

-Nuk ka

Ndërprerje e domosdoshme për punimet për sigurinë e sistemit

-Nuk ka

Ndërprerje me kërkesë të palëve të treta

1.

Më 09.03.2018 në TS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet.

·         Dalja 10 kV Zona Industriale (Kodi: 41000009) prej orës 13:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: TS Emonek, TS Coca Cola, TS Motrat Binjake, TS Janina, TS Agim Nita, TS Mulliri Millenium, TS Xella, TS Pofix, TS Semerana, TS Ekzoni, TS Keja Company, TS UBT, TS Muja, TS Gega .

 Arsyeja e ndërprerjes:  Vendosja e shtylles 12/1000 nën LP 10kV sipas vrejtjes se komisionit te KEDS.

Mirëmbajte të planifikuar

1.

Më 09.03.2018 në TS 35/10 kV Badovci do të ndërprehet.

·         Dalja 10 kV Janjeva (Kodi: 10014011) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Janjeva,  Shashkovci, Akllapi,Terbuvci Gushterica e eperme Shushica.

Arsyeja e ndërprerjes: Revizion –Mirëmbajtje preventive në daljet problematike.

2.

Më 09.03.2018 në TS 35/10 kV Lipjani do të ndërprehet.

·         Dalja 10 kV Fsh.Suhodoll (Kodi: 41047002) prej orës 13:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Lagjen e Re-fsh Suhadoll-Skullan,Leinë, Radevë,  Skullan dhe Llugë

Arsyeja e ndërprerjes: Revizion –Mirëmbajtje preventive në daljet problematike.

3.

Më 09.03.2018 në TS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet.

·         Dalja 10 kV Konjuhi (Kodi: 41000004) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Lipjan (nje pjese), Konjuh,Pjesë e Banullës, Bizneset pergjate Magji. Prishtine – Ferizaj . 

 Arsyeja e ndërprerjes:  Revizion –Mirëmbajtje preventive në daljet problematike.

4.

Më 09.03.2018 në TS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet.

·         Dalja 10 kV Zona Industriale(Kodi: 41000009) prej orës 13:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: TS Emonek, TS Coca Cola, TS Motrat Binjake, TS Janina, TS Agim Nita, TS Mulliri Millenium, TS Xella, TS Pofix, TS Semerana, TS Ekzoni, TS Keja Company, TS UBT, TS Muja, TS Gega .

 Arsyeja e ndërprerjes:  Revizion –Mirëmbajtje preventive në daljet problematike.

Gjakovë

Ndërprerje me kërkesë të KOSTT-it

-Nuk ka

Ndërprerje e domosdoshme për punimet për sigurinë e sistemit

-Nuk ka

Ndërprerje me kërkesë të palëve të treta

Nuk ka

Mirëmbajte të planifikuar

1.

Më 09.03.2018 në TS 35/10 kV Gjakova I do të ndërprehet:

·         Dalja 10 kV Piskota (Kodi: 80080008) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Rr.Adonis Byci, Rr.Ahmet Korenica, Carrapatok, Dardania, Rr.Dedë Gjon Luli, Rr.Ibrahim Fehmiu, Rr.Lekë Dukagjini, Rr.Mark Lleshi, Rr.Mark Malota, Rr.Mithat Frashëri, Rr.Nënë Tereza, Rr.Pashko Vasa, Rruga Tivarit.

Arsyeja e ndërprerjes: Revizion –Mirëmbajtje preventive në daljet problematike.

2.

Më 09.03.2018 në TS 35/10 kV Gjakova I do të ndërprehet:

·         Dalja 10 kV Beci (Kodi: 80080010) prej orës 13:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin fshatrat: Bec, Janosh, Lugbunar, Rr.Mark Malota, Novosellë e Epërme, Novosellë e Poshtme, Osek Pashë, Palabardhë, Qerim, Sopot, Trakaniq.

Arsyeja e ndërprerjes: Revizion –Mirëmbajtje preventive në daljet problematike.

3.

Më 09.03.2018 në TS 110/10 kV Gjakova 2 do të ndërprehet:

·         Dalja 10 kV Ura e Terzive (Kodi: 81000004) prej orës 13:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin fshatrat: Damjan (një pjesë), Fshaj Kushavec, Muhader, Pnish, Rogovë, Smaq, Ujz.

Arsyeja e ndërprerjes: Revizion –Mirëmbajtje preventive në daljet problematike.

4.

Më 09.03.2018 në TS 35/10 kV Gjakova I do të ndërprehet:

·         Dalja 10 kV Dobroshi (Kodi: 80080007) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin fshatrat: Batushë, Berjah, Brovinë, Rr.Dedë Gjon Luli (një pjesë), Dobrosh, Hereç, Rr.Lekë Dukagjini,  Molliq, Nivokaz, Osek Hilë(një pjesë), Pacaj, Rr.Pashko Vasa, Skivjan (një pjesë), Stubëll.

Arsyeja e ndërprerjes: Revizion –Mirëmbajtje preventive në daljet problematike.

5.

Më 09.03.2018 në TS 35/10 kV Xerxa do të ndërprehet:

·         Dalja 10 kV Xerxa(Kodi: 82081003) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Xërxe - kryesisht konsumatorë komercial, biznese.

Arsyeja e ndërprerjes: Vendosja e konzollës në shtyllën 12/1000.

Mitrovicë

Ndërprerje me kërkesë të KOSTT-it

-Nuk ka

Ndërprerje e domosdoshme për punimet për sigurinë e sistemit

-Nuk ka

Ndërprerje me kërkesë të palëve të treta

Nuk ka

Mirëmbajte të planifikuar

1.

Më 09.03.2018 në TS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

·         Dalja 10 kV Martiraj (Kodi: 73000009) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Bahri Kuqi, Bajram Imeri, Gojbule, Studime, Sfaraqak, Skrome, Bozhlan, Gumnishte, Begaj. 

Arsyeja e ndërprerjes: Revizion –Mirëmbajtje preventive në daljet problematike.

2.

Më 09.03.2018 në TS 110/10 kV Vushtrria 2do të ndërprehet:

·         Dalja 10 kV Qytet e fshatra (Kodi: 73000003) prej orës 13:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Gjykata e re, Kazerma 1, Zuqakë, Kosova Petrol, Sllatinë, Debërllukë 1, Debërllukë 2, Bajskë 1, Srekonica, Pasoma, Tërllabuq dhe Pompat Sllatinë.

Arsyeja e ndërprerjes: Revizion –Mirëmbajtje preventive në daljet problematike.

3.

Më 09.03.2018 në TS 110/10kV Skenderaj do të ndërprehet:

·         Dalja 10 kV  Runiku(Kodi: 74000005) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: .L.Mecini, Kotorri, Qubreli, Vitak, Kostërc, Runike, Baje, Syrigane, Radisheve, Qitak.Leqin,Pemisht

Arsyeja e ndërprerjes: Revizion –Mirëmbajtje preventive në daljet problematike.

4.

Më 09.03.2018 në TS 110/10kV Skenderaj do të ndërprehet:

·         Dalja 10 kV  Ternavci(Kodi: 74000012) prej orës 13:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: . Klinë e Mesme, Klinë e Eperme, Kline e Ulet, Tërnavc, Kuçicë.

Arsyeja e ndërprerjes: Revizion –Mirëmbajtje preventive në daljet problematike.

Pejë

Ndërprerje me kërkesë të KOSTT-it

-Nuk ka

Ndërprerje e domosdoshme për punimet për sigurinë e sistemit

-Nuk ka

Ndërprerje me kërkesë të palëve të treta

1.

Më 10.03.2018 në TS 110/10 kV Istogu do të ndërprehet:

·         Dalja 10 kV Istogu 2 (Kodi: 54000007) prej orës 12:00 deri në ora 15:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Qyteti,Dushkaja Bujupët, Dushkaja e Re, Dragulovc, Dubravë Ferma, Standardi, Shkolla fillore, Loshët, Banesat, Kuvendi komunal, Banesat 2, Motel Trofta, spitali dhe Lugu.

Arsyeja e ndërprerjes: Kompletimin e shtylles  10kV egzistuese sipas  PEE me nr 12342  per konsumatorin NEWCO TROFTA L.L.C -  Istog.

2.

Më 09.03.2018 në TS 35/10 kV Gurakoci do të ndërprehet:

·         Dalja 10 kV Dobrusha (Kodi: 50052001) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin fshatrat Prekall, Dobrush, Kashic,Dobrusha epërme, Staradran, Elshan, Berisha, Mavraj, Llugat e poshtme, dhe e epërme, Ruhot.

Arsyeja e ndërprerjes: Shtrirja e përçuesit  për LP 10 kV.

Mirëmbajte të planifikuar

1.

Më 09.03.2018 në TS 110/10 kV Istogu do të ndërprehet:

·         Dalja 10 kV Onixi (Kodi: 54000003) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Durrave Hysenajt, Tomoci – Kushtrimi, Dobrushe Xhamija, Dobrusha e Mesme, Te Drejtorija, Lubovë – Ademajt, Lubovë Kulla, Carralluka, Carralluka 2, Korabi, Blinda Banje, Lagja e Re Banje, Banje Minoritetet, Onixi, Kulla, Lagja, Delibeg . 

Arsyeja e ndërprerjes: Revizion –Mirëmbajtje preventive në daljet problematike.

2.

Më 09.03.2018 në TS 110/10 kV Istogu do të ndërprehet:

·         Dalja 10 kV Istogu 1(Kodi: 54000008) prej orës 13:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Istogu i Poshtem,Muzhevin Arifaj,Muzhevin Blakaj,Muzhevin Gateri, Muzhevin 1, Ukaj,Dragolevci I ulte, Luga Kulla,Dragolevc Gateri, Shpatoll,Muzhevin Balaj Kabashte Tomoc,Sylaj Balaj LLuga,Istogu ETC,Muzhevin Jahaj Dragolevc e Reja.

Arsyeja e ndërprerjes: Revizion –Mirëmbajtje preventive në daljet problematike.

3.

Më 09.03.2018 në TS 110/10 kV  Peja 2 do të ndërprehet:

·         Dalja 10 kV Qarshia e gjate  (Kodi: 51000015) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Qyteti (nje pjese), Qarshia e Gjate, Kompleksi banesorë “ Beke-Zeka”.

Arsyeja e ndërprerjes: Revizion –Mirëmbajtje preventive në daljet problematike.

4.

Më 09.03.2018 në TS 110/10 kV  Peja 2 do të ndërprehet:

·         Dalja 10 kV Bankosi (Kodi: 51000017) prej orës 13:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Bankosi 1/1, TS VI, TS II, Gjihad Deçani, Bankosi II.

Arsyeja e ndërprerjes: Revizion –Mirëmbajtje preventive në daljet problematike.

Prizren

Ndërprerje me kërkesë të KOSTT-it

-Nuk ka

Ndërprerje e domosdoshme për punimet për sigurinë e sistemit

-Nuk ka

Ndërprerje me kërkesë të palëve të treta

Nuk ka

Mirëmbajte të planifikuar

1.

Më 09.03.2018 në TS 110/10kV Prizreni 3 do të ndërprehet:

·         Dalja 10 kV Velezha (Kodi: 31000030) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Shpenadia, Caparc, Novake, Velezha, Sërbicë e epërme, Smaqi, Legjenda, Malësia e Re, Trepetica, afariste: Mullini Rexhep Ukaj, Firma Vesel Rexhaj, Fabrika e lëngjeve Novak.   

Arsyeja e ndërprerjes: Revizion –Mirëmbajtje preventive në daljet problematike.

2.

Më 09.03.2018 në TS 110/10kV Prizreni 3 do të ndërprehet:

·         Dalja 10 kV Zhupa(Kodi: 31000026) prej orës 13:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Manasterice, Llokvice, Neprogoshte, Reqan, Pllanjane Lubinje e epërme, Lubinje e ulet, Gornja  selle, Mushnikove, Ts Prevalla,HOTEL Sharri, Ts Sat styro,Ts Shpia e bardhe, Sredska, stajkovc, Bogoshevc, Drajqiq.

Arsyeja e ndërprerjes: Revizion –Mirëmbajtje preventive në daljet problematike.

3.

Më 09.03.2018 në TS 35/10kV Dragashi do të ndërprehet:

·         Dalja 10 kV Bresana(Kodi: 30036007) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin fshatrat: Blaq, Brodosanë, Buzez, Kuk, Kuklibeg, Zaplluxhë, afariste : N.P.T "Mulliri"  Buzez, N.T.P. Qumshtorja Sharri Kuk dhe Restoran Opoja.

Arsyeja e ndërprerjes: Revizion –Mirëmbajtje preventive në daljet problematike.

4.

Më 09.03.2018 në TS 35/10kV Dikanca do të ndërprehet:

·         Dalja 10 kV Radesha(Kodi: 30037006) prej orës 13:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin fshatrat: Baqkë, Dikancë, Leshtan dhe Radeshë.

Arsyeja e ndërprerjes: Revizion –Mirëmbajtje preventive në daljet problematike.

5.

Më 08.03.2018 në TS 110/35/10kV Prizreni 1 do të ndërprehet:

·         Dalja 10 kV  Betonjera (Kodi: 30000004) prej orës 13:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Votra, Ortakolli 1, Oratkolli 2, Ben Aff, Lux Dekor, Ortakoll II .

Arsyeja e ndërprerjes: Revizion, mirëmbajtje preventive.

Gjilan

Ndërprerje me kërkesë të KOSTT-it

-Nuk ka

Ndërprerje e domosdoshme për punimet për sigurinë e sistemit

-Nuk ka

Ndërprerje me kërkesë të palëve të treta

-Nuk ka

Mirëmbajte të planifikuar

1.

Më 09.03.2018 në NS 110/10kV Kamenica do të ndërprehet:

·         Dalja 10 kV Ropotova(Kodi:62000014) prej orës  10:00 deri në ora 13:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Bozhec, Busavatë dhe Miganoc.

Arsyeja e ndërprerjes: Revizion –Mirëmbajtje preventive në daljet problematike.

2.

Më 09.03.2018 në NS 110/10kV Kamenica do të ndërprehet:

·         Dalja 10 kV Strezovci(Kodi:62000005) prej orës  13:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Kamenica (T.S.P.Bazeni, Lagja Qamëria, Ujësjellsi, Kollarët, Malësia), Moqari i ulët, Reqan, Hajnoc, Meshinë, Bugjenica, Strezoci, Kosovica, Carevci, Bushinca, Tirincë, Krileva, Leshtar, Boleci, Vaganeshi, Kremenatë dhe Rahovica.

Arsyeja e ndërprerjes: Revizion –Mirëmbajtje preventive në daljet problematike.

3.

Më 09.03.2018 në NS 35/10kV Kllokoti do të ndërprehet:

·         Dalja 10 kV Terpeza(Kodi:61065012) prej orës  10:00 deri në ora 13:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin fshatrat: Zhiti, Tërpezë, Çifllak, Devajë, Kravaricë, Ballancë, T.S Privat 1  .

Arsyeja e ndërprerjes: Revizion –Mirëmbajtje preventive në daljet problematike.

4.

Më 09.03.2018 në NS 35/10kV Kllokoti do të ndërprehet:

·         Dalja 10 kV Kllokoti(Kodi:61065004) prej orës  13:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Kllokot, Radivojcë, Budrikë, Remnik dhe Xhylekarë.   

Arsyeja e ndërprerjes: Revizion –Mirëmbajtje preventive në daljet problematike.

5.

Më 09.03.2018 në NS 35/10kV Gjilani IV do të ndërprehet:

·         Dalja 10 kV Halla e sporteve(Kodi:60063001) prej orës  11:00 deri në ora 13:30

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Halla e Sporteve, te Bislimi dhe Banesa.

Arsyeja e ndërprerjes: Kontrollimi i vajit.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat
Sondazh
    test