Kukësi ka shumë të rinj me aftësi ndryshe, por vetëm 7 prej tyre janë në punë!!!

Kukësi

Kukësi ka shumë të rinj me aftësi ndryshe, por vetëm 7 prej tyre janë në punë!!!

Më: 2 mars 2019 Në ora: 20:24
Foto

Të jesh person me aftësi ndryshe të duhet të përballesh me mjaft probleme. Shumë institucione edhe pse e kanë detyrim punësimin e personave më aftësi të kufizuara nuk i pranojnë, ndërkohë që edhe mungesa e infrastrukturës për ta ku mungojnë rampat, ju privon atyre punësimin. Pas një studimi të kryer nga vullnetarë të një organizate ka rezultuar se në Kukës vetëm 7 persona me aftësi ndryshe janë të punësuar në institucionet publike, ndërkohë që vetëm 4 institucione publike janë pjesërisht të aksesueshëm nga kjo kategori.

 ‘’Nga 20 institucione publike që kemi vëzhguar vetëm 4 prej tyre janë pjesërisht të aksesueshme ndërsa pjesa tjetër, 16 janë të pa aksesueshme nga personat me aftësi të kufizuar. Të rinjtë më aftësi të kufizuar janë një numër I konsiderueshëm. Sipas të dhënave të shërbimeve sociale rezulton se 121 persona të moshës deri në 18 vjeç janë më aftësi të kufizuar dhe 178 të rinj që marrin KEMPIN pagesën e aftësisë së kufizuara’’ pohon Jonida Halilaj punonjëse sociale.

Në Kukës funksionon vetëm një qendër sociale për fëmijët me aftësi ndryshe dhe autizëm.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Më të lexuarat
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat