Kur fjala dhe veprimi i sinqertë mungon!

Kultura

Kur fjala dhe veprimi i sinqertë mungon!

Nga: Dr. Nijazi Halili Më: 23 maj 2020 Në ora: 13:41
Dr. Nijazi Halili

Mos të mendoj dhe kujtoj askush se për veprime e tij të padrejta do të jetë i qetë në këtë apo në botën tjetër. Lutjet e atij që i është bërë padrejtësi do ta godasin ushtruesin e padrejtësisë në një apo formë tjetër, herët apo vonë, në këtë apo në botën tjetër, ditën kur askush nuk do të mund t`i ikë drejtësisë absolute.

Prandaj, virtytet e lartpërmendura përveç që janë porosi njerëzore, ato para se gjithash janë edhe porosi hyjnore, ushtrimi dhe praktikumi i të cilave është në të mirë të individit dhe të çdo shoqërie mirë të organizuar dhe mirë të konsoliduar.

Kur çdo njëri bënë atë që i vije për dore, pa asnjë fije përgjegjësie, kur fjala e premtuar nuk zbatohet, kur fjala dhe veprimi i sinqertë mungojnë, kur drejtësia nuk praktikohet duke filluar që në familjet tona dhe kudo tjetër në shoqëri deri te maja më e lartë e shtetit, si dhe kur njerëzit humbin vlerat etike dhe morale, atëherë askush të mos mendoj dhe shpresoj se mund të pres ditë të mira qoftë për veten ose fëmijët e tij, por as për vendin, shoqërinë dhe shtetin të cilit i takon.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat