Akademia e Studimeve Albanologjike, 50 tituj librash për bibliotekën e Librazhdit - Bota Sot
Akademia e Studimeve Albanologjike, 50 tituj librash për bibliotekën e Librazhdit

Kultura

Akademia e Studimeve Albanologjike, 50 tituj librash për bibliotekën e Librazhdit

Më: 16 qershor 2020 Në ora: 13:22
Foto Ilustrim

Bashkia e Librazhdit dhe Akademia e Studimeve Albanologjike do të bashkëpunojnë jo vetëm në fushën e historisë, por edhe në fusha të tjera si: gjuhësi, folklor, arkeologji, etnografi, folklori, bibliotekonomi etj.

Kështu u theksua gjatë takimit të zhvilluar mes kryetarit të bashkisë Librazhd, Kastriot Gurra me Kryetarin e Akademisë së Studimeve Albanologjike, Prof.Mariglen Verli.

Ky takim pati për objekt konsolidimin e bashkëpunimit ndërmjet bashkisë Librazhd dhe Qendrës së Stidimeve Albanologjike, për studimin e historisë lokale të Librazhdit, bashkëpunim ky i filluar që në vitin 2018, në kuadrin e Vitit të Skënderbeut. Në atë vit u organizua dhe Konferenca e Dytë mbi Aranitët, materialet e së cilës u botuan në përmbledhjen “Aranitët në Librazhd”.

Rezultat konkret i takimit të sotëm qe firmosja e kontratës për Konferencën e ardhshme këtu në Librazhd, me temë “Librazhdi në optikën e defterëve osmanë”.

Gjithashtu, Kryetari i Qendrës së Studimeve Albanologjike, Prof Verli i dhuroi Bibliotekës së qytetit një sasi prej 50 tituj librash, në 2 kopje, me temë nga fushat albanologjike, sasi kjo që, sipas tij, do të përsëritet me tituj të tjerë të rinj, deri sa të arrihet një sasi e mjaftueshme për krijimin e fondit albanologjik të literaturës pranë Bibliotekës së bashkisë Librazhd.

Në vijim të punës për ta pasuruar dhe bërë sa më funksionale këtë bibliotekë, Prof Verli ofroi mundësinë e kualifikimit të personelit të saj pranë Qendrës së Studimeve Albanologjike, kualifikim ky që do të bëjë të mundur rikonceptimin dhe organizimin e Bibliotekës sipas kritereve dhe standardeve digjitale bashkëkohore.

Nga ana e kryetarit të bashkisë, Kastriot Gurra u premtua mbështetje institucionale dhe sipas mundësive, edhe financiare, për realizimin sa më cilësor dhe të efektshëm të këtyre projekteve bashkëpunuese.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat