Tokat shqiptare

Kultura

Tokat shqiptare

Nga: Adem Bytyçi Më: 5 gusht 2022 Në ora: 17:48
Adem Bytyçi

Tokat shqiptare

Kosovë, Plavë e Guci

Medvegj, Preshevë

Qamëri e Tetovë

Do të bëhen bashkë

Vetëm atëherë 

Kur princat shqiptarë 

T'i qepin xhepat

Dhe t'i vënë n'shéërbim t'kombit

 Edhe ato pak pasuri që kanë.

Për t'i bashkuar tokat

T'cilat me dhunë u ndanë

Nga armiqtë s'bashku 

Edhe me ca tradhtarë shqiptarë

Njëri nga të cilët 

Varrin e ka n'Kalamendan.

Me mbishkrimin në Epitaf

Esat Pashë Toptan,

Miku i Serbisë

Tradhtari Shqipërisë.

Me Esat Pashë Toptana

Si Edvin Rama,

Hajna dhe Rrahmana

Do t'kalojnë 

Edhe shumë vite 

Kombi nuk do t'bëhet bashkë

Tokat shqiptare  

Mbesin t'ndara 

Deri në zhdukjen përfundimisht

T'Esat pashë toptanave.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat