Botohet monografia “Trashëgimia islame në Llapushë 1529-2020” e autorit Harun Shabanaj

Libra

Botohet monografia “Trashëgimia islame në Llapushë 1529-2020” e autorit Harun Shabanaj

Më: 20 korrik 2020 Në ora: 15:26
Libri

Këto ditë ka dal nga shtypi monografia “Trashëgimia islame në Llapushë 1529-2020” e autorit dhe veprimtarit të njohur të çështjes kombetare shqiptare Harun Shabanaj.

Libri ka gjithsej 371 faqe, të cilat ndertojnë 8 kapituj të librit.

Në këte monografi, autori ka arritur që të ofroj të dhëna të rendësisshme shkencore mbi përhapjen dhe pranimin e islamit nga popullsia vendase shqiptare e trevës se Llapushës, si dhe për objektet e para fetare islame të cilat datojnë që nga viti 1529, ku për herë të parë në fshatin Marali të trevës se Llapushës ndertohet xhamia e parë.

Pjesë e librit janë edhe historiku i Xhamive të kësaj zone si dhe 170 biografi të hoxhallarëve të kësaj treve, duke filluar nga imamët deshmorë, imamet e persekutuar apo kolosët e kësaj zone, për të vijuar me imamet e vdekur dhe ata që janë ende gjallë.

Pjese e rendësishme e monografisë janë edhe disa nga epitafët, dokumentë, libra e fotografì të ndryshme nga treva e Llapushës.

Libri është redaktuar nga Sabri Bajgora, ndëraa recensentë të saj janë Dr. Fahrush Rexhepi e Dr. Shkodran Imeraj.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat