Manipuluesit: 8 frazat që ata përdorin për të ulur vetëvlerësimin tuaj - Bota Sot
Manipuluesit: 8 frazat që ata përdorin për të ulur vetëvlerësimin tuaj

Life style

Manipuluesit: 8 frazat që ata përdorin për të ulur vetëvlerësimin tuaj

Më: 22 maj 2019 Në ora: 10:11
Foto ilustrim

Secili prej nesh çdo ditë ka të bëjë me njerëz manipulues, ata që keqinterpretojnë realitetin dhe dëmtojnë të tjerët me anë të gjuhës. Manipuluesit janë individë që përdorin fjalët si armë për të dalë nga çdo situatë.

8 frazat që njerëzit manipulues i përdorin për të ulur vetëvlerësimin tonë. Njohja e tyre do të na ndihmojë të mbrohemi prej tyre dhe t’i shmangim ata. Manipuluesit janë individë që duan të dëmtojnë vetëvlerësimin tonë. Ata janë egoist dhe nuk marrin përgjegjësi për veprimet e tyre.

Këta manipulatorë njihen se kanë projektuar pasiguritë e tyre dhe vetëvlerësimin e ulët tek të tjerët. Nëse njeh një person të tillë, është e rëndësishme që të kuptoni se asgjë nuk duhet të merret personalisht. Në realitet, ata janë njerëz të pakënaqur dhe për disa arsye përdorin të tjerët në një përpjekje të kotë për t’u ndjerë më mirë.

Këto janë frazat që ata përdorin për të ulur vetëvlerësimin e të tjerëve

Është faji juaj

Ne të gjithë bëjmë gabime, por ky i fundit nuk duhet të përdoret vazhdimisht kundër nesh. Njerëzit manipulues do të marrin një gjë të vogël që do të bëni dhe do ta përdorin atë kundër jush për të justifikuar sjelljen tuaj të keqe. Unë mund t’i kthej gabimet tuaja në municion për t’ju bërë të ndiheni fajtor.

Ju jeni të pasigurt

Njerëzit manipuluese ushqejnë ankthin dhe frikën tuaj. Ata duan t’u kenë nën kontroll dhe për ta bërë këtë do të luajnë me pasiguritë tuaja. E vërteta është se ata janë të pasigurt dhe i bëjnë të tjerët të ndihen keq në mënyrë që të ndihen më mirë për veten e tyre.

Unë nuk mund të jem mik me dikë që …

Kjo frazë shpesh përdoret si kërcënim ose ultimatum. Një partner i vërtetë ose një mik i vërtetë kurrë nuk do të vendoste kushte në marrëdhënien tuaj. Një person manipulues, nga ana tjetër, nuk e ka problem ta bëjë këtë. Ai do ta përdorë këtë frazë për të trembur dhe për të bërë atë që dëshiron duke i vendosur nevojat e tij mbi ndjenjat tuaja.

Jeni shumë dramatik

Në çdo marrëdhënie të mirë, duhet të jeni në gjendje të shprehni emocionet tuaja pa frikë se do të gjykoheni. Pa marrë parasysh se sa i vogël është problemi, nëse diçka ju shqetëson, është e rëndësishme që t’i drejtoheni njerëzve në jetën tuaj. Individët manipulues nuk mund të përballojnë faktin se kanë bërë diçka të gabuar dhe përballë një problemi, ata do të përpiqen të zhvlerësojnë ndjenjat tuaja.

Ti ke nevojë për mua

Ata shpesh janë narcisistë, ata mendojnë vetëm për veten e tyre. Ata nuk mund ta imagjinojnë që të tjerët mund të jetojnë pa to dhe përpiqen t’ju bindin se as ju nuk mund ta bëni. Nëse përpiqesh të distancosh veten nga marrëdhënia, ata do të bëjnë më të mirën për t’ju bindur që t’i lejoni ata të qëndrojnë dhe do t’ju bëjnë të besoni se po ju favorizojnë.

Unë kurrë nuk e kam thënë atë

Ata nuk janë përgjegjës për veprimet e tyre. Ata do të bëjnë dhe thonë çfarë të munden për të dalë nga një situatë e vështirë, edhe nëse kjo do të thotë të gënjesh!

Vetë e bëre…

Kur përpiqeni të përballeni me një person manipulues, ai do të përpiqet t’ju fajësojë vazhdimisht duke përdorur gjërat që keni bërë për të justifikuar sjelljen e tyre. Ata duan që ju të ndjeni se nuk jeni në pozitën e duhur për t’i gjykuar ata, se jeni aq i keq sa ata. Mos u mashtroni! Ajo që bëjnë ata është e gabuar dhe ata janë përgjegjës për veprimet e tyre.

Unë nuk vlej për asgjë, unë jam i keq

Është fjala kyçe! Shërbimi kryesor është të shmanget bota reale. Ata thonë diçka negative për veten e tyre në mënyrë që të reagoni me dhembshuri. Ata ju shkaktojnë dhimbje dhe dhembshuri që të mos distanconi nga ata dhe të vazhdojnë të përfitojnë prej jush, vullnetit tuaj të mirë dhe ndjenjave tuaja pozitive.

Manipuluesit janë të dëmshëm për vetëvlerësimin tuaj. Është e rëndësishme të rrethoheni me njerëz që ju përkrahin, jo me ata që përpiqen t’ju mposhtin.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat