Sekreti i dashurisë? Mirësia - Bota Sot
Sekreti i dashurisë? Mirësia

Life style

Sekreti i dashurisë? Mirësia

Më: 14 gusht 2019 Në ora: 10:04
Foto ilustrim

Ne shikojmë shumë çifte, të cilët janë bashkë pavarësisht viteve të kaluara dhe problemeve në rritje. Ne i shikojmë ata dhe pyetja e zakonshme që na shfaqet në mendje është: “Cili është sekreti i dashurisë?” Përgjigja është e thjeshtë, mirësia.

Statistikat sot janë të pamëshirshme: vetëm tre nga dhjetë çifte arrijnë ta çojnë një marrëdhënie deri në fund. Këto të dhëna janë konfirmuar nga psikologë të shumtë që shpesh janë në gjendje të analizojnë shkaqet e ndarjes.

“Fjalët e këndshme janë të shkurtra dhe të lehta për tu thënë, por jehona e tyre është e përjetshme.”

Sekreti i një marrëdhënie të lumtur dhe të qëndrueshme gjendet në gjeste të vogla sepse dashuria nuk është pa besim dhe pa respekt. Mirësia është mënyra më e butë dhe delikate për të arritur një dashuri të shëndetshme dhe të pjekur. Të qëndrueshme. Të lirë nga egoizmi, ekskluziviteti dhe sipërfaqësia e hakmarrjes.  Çfarë dashurie do të jetë nëse nuk është një ndjenjë e lirë dhe e thellë. Bujare dhe vetëmohuese. Spontane dhe gati për falje?

Të jesh i mirë do të thotë të jesh i dashur

I dashur në gjeste, i duruar me gabimet e shokut, të respektosh hapësirat dhe identitetin e tij. Një shok i mirë është një shoqërues i dashur në sjellje, i natyrshëm në punë, ka paqe në fytyrë dhe dashamirësi në sy.

“Një person i sjellshëm është një person që dëgjon me një buzëqeshje atë që ju tashmë dini nga dikush që nuk e di.” Alfred Capus

Sekreti i dashurisë

Po, mirësia buzëqesh, gëzon, ndan, fatkeqësisht ndonjëherë, por gjithmonë me guxim. Komunikon dhe transmeton nga një zemër në zemrat e të gjithë familjes. Si një lule delikate që përhap aromën e saj në vendin ku shkel. Mirësia është një cilësi në të cilën dashuria, mirëkuptimi, largpamësia, empatia dhe bujaria janë një. Ajo ngushëllon, forcon, mbështet, rrit. Mirësia është dashuri dhe sekreti i dashurisë.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat