Disa këshilla të dobishme nga Warren Buffet

Life style

Disa këshilla të dobishme nga Warren Buffet

Më: 20 janar 2020 Në ora: 23:56
Warren Buffet

PËR SHPENZIMET

Nëse blen gjëra që nuk të nevojiten, shumë shpejt do e gjesh veten duke shitur gjëra që të nevojiten.

PËR INVESTIMET

Mos i fut të gjitha vezët në një kosh.

PËR KURSIMET

Mos kurse atë që mbetet pasi ke shpenzuar, por shpenzo atë që ka mbetur pasi ke kursyer.

PËR FITIMET

Kurrë mos u varni nga një e ardhur e vetme. Bëni investime për të krijuar një burim të dytë.

PËR MARRJEN E RISQEVE

Kurrë mos e testo thellësinë e lumit me të dyja këmbët.

PËR PRITSHMERITE

Ndershmëria është një dhunti shumë e kushtueshme. Mos e prisni nga njerëz të lirë.

E kaluara është një letër hedhurinash, e tashmja është një gazetë dhe e ardhmja është një letër me pikëpyetje. Dil nga e kaluara, kontrollo të tashmen dhe siguro të ardhmen.

Kur ndodh diçka e keqe, ti ke tre zgjedhje. Mund ta lësh të përcaktojë se kush je, ta lësh të të shkatërrojë, ose ta lësh të të forcojë.

Sytë na janë vënë në ballë, sepse është më e rëndësishme të shohësh përpara, se sa prapa.

Përdornim lapsa kur ishim të vegjël, por tani përdorim pena. E dini pse? Sepse gabimet në fëmijëri mund të fshiheshin, por tani jo.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat