Gjithçka është energji dhe ne e kontrollojmë atë me fuqinë e mendimeve tona - Bota Sot
Gjithçka është energji dhe ne e kontrollojmë atë me fuqinë e mendimeve tona

Life style

Gjithçka është energji dhe ne e kontrollojmë atë me fuqinë e mendimeve tona

Më: 28 mars 2020 Në ora: 13:11
Foto ilustrim

Gjithçka është energji, edhe vetë ne. Kështu ne kalojmë në një botë sa të thjeshtë aq dhe të pashpjeguar. Ajo e energjisë dhe mënyra në të cilën secili prej nesh e formon atë me mendimet e veta. Çmimet Nobel në Fizikë kanë treguar që bota fizike është një oqean i shkëlqyeshëm i energjisë që materializohet.

Asgjë nuk është e fortë. Gjithçka është energji

Mendimet janë treguar të jenë përgjegjëse për pezullimin e kësaj fushe gjithnjë në ndryshim të energjisë në formën e objekteve që njohim. Prandaj, mund të pyesim, pse shohim një person në vend të grupeve të energjisë? Le të mendojmë për sekuencat e një filmi. Një film transmeton rreth 24 korniza për sekondë. Çdo imazh ndahet nga tjetri nga një hapësirë e vogël. Në krahasim me shpejtësinë me të cilën ndryshojnë këto pamje, sytë tanë mashtrohen dhe i konsiderojnë ato si një film të vazhdueshëm.

E njëjta gjë mund të thuhet për televizionin. Tubi i rrezeve katodike është një tub i thjeshtë me një grup elektronesh që godasin ekranin në një mënyrë të caktuar, duke krijuar një iluzion të formës dhe lëvizjes. Ajo që ndodh me shqisat, shikimin, dëgjimin, erën, shijen dhe prekjen është pak a shumë e njëjta gjë. Ndjesitë tona e perceptojnë energjinë nga një këndvështrim i caktuar fiks dhe kështu krijojnë imazhe dhe formojnë perceptimin tonë. Mendimet tona formojnë interpretimin dhe vizionin tonë për gjërat. Pra, mund të themi se të gjitha interpretimet tona bazohen ekskluzivisht në “hartën e brendshme” të realitetit.

“Harta” jonë është rezultat i përvojës së jetës sonë personale. Mendimet tona janë të lidhura me këtë energji të padukshme dhe përcaktojnë se çfarë forme do të marrë. Energjia e përfshirë në mendimet tona ka fuqi të madhe, të pamasë. Kjo do të thotë të ndryshojmë perceptimin e jetës, dhe për këtë arsye edhe të vetvetes.

Fizika kuantike na tregon se bota nuk është aq konstante sa duket. Është lëvizje e vazhdueshme që mendimet tona individuale dhe kolektive vazhdojnë të ndërtojnë, shkatërrojnë dhe rindërtojnë. Sipas fizikës kuantike, një objekt nuk ekziston, përveç në lidhje me vëzhguesin. Bota nuk është gjë tjetër veçse një rrjedhë e vazhdueshme energjie që secili prej nesh e interpreton dhe modelon sipas mendimit të vet.

Gjithçka është energji. Ne e perceptojmë dhe e lidhim veten në bazë të një elementi, trupit. Por trupi nuk është gjithçka, përkundrazi është shprehje dhe projeksion i shpirtit dhe mendjes sonë. Ai nuk ka fuqi të vërtetë për të krijuar. Kështu, gjithçka që rrotullohet rreth nesh është e disponueshme në mendimet dhe idenë tonë për botën.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat