15 frazat e gjyshes, për të mësuar rreth jetës dhe dashurisë - Bota Sot
15 frazat e gjyshes, për të mësuar rreth jetës dhe dashurisë

Life style

15 frazat e gjyshes, për të mësuar rreth jetës dhe dashurisë

Më: 11 qershor 2020 Në ora: 15:38
Foto ilustrim

Mençuria e këtyre njerëzve nuk është vetëm e dobishme, por gjithashtu është e aftë të transmetojë vlera dhe themele për jetën. Le të lexojmë së bashku 15 fjalitë e gjyshes për të mësuar rreth jetës dhe dashurisë, suksesit dhe humbjes, gëzimit dhe dhimbjes. Gjyshja shpesh ka flokë gri, fytyrën e saj me rrudha, por ajo mban me vete një mençuri që nuk duhet harruar.

15 fjalitë e gjyshes që nuk duhen harruar kurrë.

1.”Koha do t’ju tregojë se si ta njihni vërtet dikë”.

2.“Ferri dhe Parajsa nuk ekzistojnë. Ne të gjithë jetojmë parajsën dhe ferrin tonë në Tokë”. Një frazë që mund të duket e çuditshme për dikë, megjithatë një gjyshe gjithashtu mund të jetë pragmatike.

3.“Nuk është e nevojshme të bëjmë gjithçka. Mësoni ta bëni jetën tuaj më të lehtë”.

4.“Ji vetvetja dhe mos prisni që të tjerët t’ju kuptojnë”. Një frazë që gjyshja ime e përsëriste shpesh, duke më nxitur të besoja në vetvete dhe të çlirohesha nga kushtëzimet.

5.“Kushtojini gjithnjë e më shumë vëmendje veprimeve të njerëzve sesa fjalëve të tyre. Fjalët i merr era, ndërsa veprimet mbesin”.

6.”Kur dikush ju lëndon dhe ju vendosni ta falni, faleni plotësisht; por nëse nuk mund ta bësh, rri larg atyre që ju lëndojnë”. Një frazë nga gjyshja që kërkon një falje të caktuar, por që përfshin pamundësinë e harrimit të një gabimi serioz.

7.”Kujdesuni për ato që thoni, por më shumë kujdesuni për mënyrën se si e thoni atë”.

8.”Respekti nuk është një mundësi. Gjithmonë respekto”. Një lloj rregulli që gjyshja ime ma kujtonte shpesh.

9.”Askush nuk mund ta lexojë mendjen tuaj. Mësoni të jeni të qartë. Shprehni atë që dëshironi. Mos lejoni askënd të thotë se ata nuk e dinin atë që dëshironit”.

10.“Rrobat e pista duhet të lahen në shtëpi. Nëse i ndani problemet tuaja me të gjithë, krijoni hapësirë për mendime dashakeqe.” Një konsideratë që gjyshja ime e përsëriste shpesh.

11.“Dijeni se gjithçka që ju ndodh në jetë ju ndihmon të ecni përpara. Edhe nëse nuk e kuptoni menjëherë, dijeni se është kështu.” Një nxitje, për të mos hequr dorë kurrë, pavarësisht humbjeve.

12.”Shqetësohuni për financat tuaja, por më shumë shqetësohuni për të jetuar të lumtur”.

13.”Kujdesuni për njerëzit që janë të rëndësishëm për ju”.

14.”Është mirë të kthehemi mbrapa dhe të themi ‘Nuk mund të besoj se e bëra atë’, në vend që të themi ‘Po të kisha guximin ta bëja atë’. Nëse doni diçka, guxoni”!

15.”Mos u shqetëso për ata që të urrejnë, shqetësohu më shumë për ata që pretendojnë se të duan”.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat