8 shprehje që bashkëshortët nuk duhet t’ua thonë grave - Bota Sot
8 shprehje që bashkëshortët nuk duhet t’ua thonë grave

Life style

8 shprehje që bashkëshortët nuk duhet t’ua thonë grave

Më: 29 qershor 2020 Në ora: 10:18
Foto ilustrim

Ardhja e një fëmije është një gëzim i madh, por ndryshimet që lindin, shpesh radikale mbeten të padiskutueshme. Lindja e një fëmije shënon gjithashtu lindjen e një prindi, një nënë dhe një baba që po përgatiten të kujdesen për atë qenie të vogël dhe të pambrojtur. E gjithë kjo nënkupton përgjegjësitë e mëdha që ndonjëherë mund të dëmtojnë marrëdhënien çiftit.

Por dallimet midis burrit dhe gruas nuk lidhen vetëm me ardhjen e një fëmije, ka fjali që shkatërrojnë marrëdhënien e çifteve, deklaratat e burrave kundrejt grave janë të shpeshta.

Le të fillojmë nga tema e punës, e lidhur shpesh me lodhjen, një temë që mund të bëhet burim diskutimi midis burrit dhe gruas, veçanërisht nëse kjo e fundit është shtëpiake.

Imagjinoni … burri kthehet në shtëpi, përshëndet gruan dhe fëmijët e tij, bën një dush, vesh rroba të rehatshme dhe shtrihet në shtrat duke parë TV dhe duke pritur që darka të jetë gati. Dhe në këtë moment ai thotë:

“Pse nuk është ende gati darka? Keni qenë në shtëpi gjatë gjithë ditës! Çfarë keni bërë?”.

Përgjigjja e vetme që një grua mund t’i japë është formulimi i një liste të pafundme të detyrave që ajo ka bërë që nga momenti kur është zgjuar dhe që përfundojnë kur ajo të fle.

Vazhdimi i temës së punës, midis fjalive që shkatërrojnë marrëdhënien e çiftit është dhe:

“Unë jam i vetmi që punon dhe i vetmi që sjell në shtëpi një rrogë”.

Të dashur burra, kjo deklaratë shkatërron një martesë, sepse nënvlerëson atë që gratë bëjnë çdo ditë për ju, si dhe rolin e tyre të rëndësishëm brenda njësisë familjare.

Këtu janë disa fraza që rrënojnë marrëdhënien e çifteve që pasqyrojnë temën “nëna”:

“Ti kurrë nuk e përgatit pjatën time të preferuar, mamaja ime e bënte atë çdo të diel”;

“Mirë është pjata, por duket se mungon diçka, nëna ime e bënte në këtë mënyrë, ajo vendoste këtë dhe atë”;

“Nëna ime ka të drejtë!”;

Kur fëmijët janë sëmurë: “Të pyesim nënën time, ajo ka rritur 3 fëmijë, me siguri do të dijë më shumë se ti” … problemi bëhet serioz nëse pretendon të di më shumë se mjeku.

Të dashur burra, duhet të dini se, ashtu si çdo fëmijë, çdo person është i ndryshëm dhe ka mënyra për ta bërë dhe thënë ndryshe nga të tjerët.

Ju jeni martuar me një grua me mish dhe gjak dhe mbi të gjitha me një tru që funksionon mirë, personaliteti i së cilës ju ka pushtuar deri në pikën e ndjenjës së dëshirës së pakontrolluar për të kaluar pjesën tjetër të jetës me të, kështu që mos pretendoni ta ktheni atë në një klon të nënës suaj!

Shtatzënia, fëmijët, puna dhe shtëpia shpesh na çojnë në neglizhim, prandaj nuk është e pazakontë që një grua të shfaqet jashtë formës, sidomos pas lindjes. Kujtimi i kësaj veçantie mund të bëhet i neveritshëm dhe i poshtërues për një grua.

Mes fraksioneve që prishin martesën, sigurisht që i referohemi dhe kileve shtesë:

“Shiko se si je bërë, para se të martoheshim, ishit aq e bukur dhe elegante”.

Të dashur burra, në mbrojtjen tonë mund të themi se trupi ynë ka mbajtur për nëntë muaj një fëmijë.

Kur keni fëmijë, sidomos nëse janë në një moshë gjatë së cilës ata nuk janë ende të pavarur dhe kanë nevojë për vëmendjen tonë, marrëdhëniet e çiftit mund të preken.

Lodhja nganjëherë prek më shumë gratë dhe lë pas dore burrat, që konsiderohen shumë më të pavarur nga fëmijët.

Kjo mund të bëjë që gratë të jenë aq të lodhura sa të refuzojnë çdo argëtim me burrin, i cili nga ana tjetër shprehet:

“Për një kohë të gjatë nuk po kryejmë marrëdhënie, gjithmonë thoni se jeni e lodhur. Ju nuk keni më kohë për mua, për ne”.

Të dashur burra, kjo është një çështje shumë delikate dhe ajo që duhet të bëni është t’i jepni më shumë kohë, por mbi të gjitha më shumë vëmendje bashkëshortes dhe marrëdhënies tuaj.

Të gjithë ne jemi të prirur të përpiqemi të kuptojmë se çfarë nuk bëjnë të tjerët për ne dhe jo atë që mund të bëjmë për të tjerët.

Ndërsa gratë ankohen për një burrë që mungon, i cili kurrë nuk ndihmon në shtëpi, që gjithmonë ankohet për gjithçka, por nuk bën asgjë për ta përmirësuar situatën, burrat ankohen se gratë e tyre duket se kanë humbur të gjitha interesat e tyre ato vetëm mendojnë për fëmijët dhe thonë se janë shumë të lodhura për të bërë ndonjë gjë tjetër. Të gjitha këto ankesa janë tulla që nuk bëjnë gjë tjetër veçse përforcojnë murin që ndërtoni midis jush. Për ta ulur atë, nuk ka nevojë që secili prej tyre të heqë dorë, por të gjejnë një pikë takimi.

E pra, le të ndalojmë përqendrimin në të metat e partnerit tonë, por të fillojmë të pyesim veten se çfarë mund të bëjmë për të tjerët në mënyrë që, në fund të ditës, të dy mund të kenë mjaft kohë dhe energji për t’iu kushtuar partnerit ose partneres së tyre.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat