Miqtë e drejtpërdrejtë dhe të sinqertë janë më të mirët. A e gjeni dhe ju veten kështu? - Bota Sot
Miqtë e drejtpërdrejtë dhe të sinqertë janë më të mirët. A e gjeni dhe ju veten kështu?

Life style

Miqtë e drejtpërdrejtë dhe të sinqertë janë më të mirët. A e gjeni dhe ju veten kështu?

Më: 10 korrik 2020 Në ora: 11:29
Ilustrim

Disa miqësi janë marrëdhënie që do t’i mbani për gjithë jetën, dhe duhet ta dini që do të jeni shumë, po me shumë fat. në jetën tonë takojmë njerëz të cilët jo të gjithë na shoqërojnë gjithmonë, veçanërisht kur rrethanat ndryshojnë. ka dështime, ka transferime dhe qindra arsye të tjera që mund t’i japin fund miqësisë.

Ka njerëz të cilët në të 40-at janë ende të lidhur me mikun e njohur në shkollë dhe miqësitë e tjera kanë humbur përgjatë viteve. Shumë herë nuk do të thotë se dy miqtë nuk janë më për çështje të karakterit, ata thjesht kanë marrë rrugë të ndryshme. Ndoshta një ditë ata mund ta gjejnë njëri-tjetrin, kush e di?!

Ka miqësi që zgjasin me kalimin e kohës përkundër vështirësive, shpesh ato mund të zgjasin falë karakterit të sinqertë të njërës palë apo të dyve. Një person që me të vërtetë thotë se çfarë mendon, na jep dashurinë e duhur, atë që kemi nevojë, për të kapërcyer një ditë të lodhshme. Të paktën një herë në jetën tonë kemi pasur rastin të takojmë një person jashtëzakonisht të sinqertë. Zakonisht ky person di se si të jetë një mik i vërtetë.

Sipas një studimi të publikuar nga “psychological science”, miqtë më të mirë janë ata të drejtpërdrejtët dhe që nuk hedhin kunja. po ti, tek cilët bën pjesë?

I ndershëm, i sinqertë në përballjet e tua, thua atë që mendon, edhe atëherë kur nuk e ndjen?!

Kjo nuk do të thotë se po tregoheni mizor, por dashuria brutale, e ndershme dhe e vështirë konsiston në të shprehurit saktësisht ndaj të cilës ka nevojë të dëgjojë, edhe pse është pikëruisht ajo që nuk do të dëgjojë. Një mik i drejtpërdrejtë nuk do të të gënjejë kurrë për të evituar plagët apo zhgënjimet, sigurisht që do të kesh mjaft siguri në miqësinë tuaj falë kësaj cilësie.

Gjithmonë do ta dish se dëshiron të jetë miku juaj

Gjëja më e mirë e personave të drejtërdrejtë është se nuk kanë një motiv, për t’u shtirë si miq të vërtetë me një person që nuk u pëlqen, ndërsa nuk kanë motiv të gënjejnë mbi mënyrën se si ndjehen. Një njeri i shëmtuar do të të thotë nëse të pëlqen apo jo. Ndaj, kur një person i drejtpërdrejtë ka vendosur t’ju pëlqejë, nuk do t’i duhet të shpikë mbi atë që ndjen kur është me ju. do të jetë mikesha juaj dhe nuk i krijon kurrfarë problemi në ndërtimin e një miqësie të fortë dhe që zgjat me ty.

Të ndihmon të përmirësohesh

Kur doni të nxirrni në pah një defekt të një personi, shumica e kanë të vështirë të pranojnë ndaj shokun se çfarë e mërzit dhe çfarë duhet të përmirësohet. Kjo zakonisht vjen për shkak të dëshirës për të mos provokuar një shkëputje në miqësi ose dëshirën për të mos lënduar ndjenjat e personit tjetër. Njerëzit e sinqertë nuk i bëjnë të njëjtat probleme, një person me qime do t’ju tregojë saktësisht se çfarë duhet të bëni për të përmirësuar veten dhe do ta dini se çdo të thotë me të vërtetë. Kur rrethohesh nga miq me këtë cilësi, jeta juaj do të ndryshojë plotësisht. Bëhuni më pozitive, të orientuara dhe të përqendruara në prioritetet tuaja.

Nuk kanë frikë të falin

Të pranosh kur është e gabuar mund të jetë e vështirë për disa njerëz. Për njerëzit e sinqertë dhe të drejtpërdrejtë, pranimi i të bërit gabime është shumë më i lehtë. Kjo për shkak se ata nuk kanë asnjë problem t’u thonë të tjerëve kur janë në gabim, prandaj pse duhet të kenë probleme ta pranojnë dhe atë vetë? Miqësitë me këta njerëz zakonisht janë të ndaluara nga të njëjtat lloje argumentesh dhe grindjesh që ndodhin në marrëdhëniet e tjera. Një person i sinqertë gjithmonë do të jetë i gatshëm të pranojë kur ai është në gabim dhe nuk do të ketë frikë të kërkojë falje.

Nuk të plagosin

Një mik i sinqertë nuk i duron zhgënjimet ndaj vetes apo miqve të tij. Ai do të gjendet pranë jush dhe do t’ju mbështesë, sidomos kur keni të bëni me një situatë stresuese. Nëse njerëzit e tjerë përpiqen të flasin prapa teje, miku juaj do të jetë i pari që do të ndërhyjë për ju. Ata janë miqtë më të mirë, sepse nuk kanë frikë të luftojnë për të dashurit e tyre.

Qeniet njerëzore përfitojnë nga një sërë ndërveprimesh shoqërore. Ne kemi nevojë për lloje të ndryshme të emocioneve dhe energjive për ta mbajtur të shëndetshme jetën tonë shoqërore. Ashtu siç kemi nevojë për një person të butë dhe të mëshirshëm, na duhet dhe një person i sinqertë dhe i drejtpërdrejtë, i ndershëm mbi të gjitha. Kjo është arsyeja pse psikologët pajtohen me atë që, njerëzit e sinqertë krijojnë llojet më të mira të miqve që duhet të kemi në krah.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat