Shkenca pohon: Njerëzit marrin energji nga njerëzit e tjerë

Life style

Shkenca pohon: Njerëzit marrin energji nga njerëzit e tjerë

Më: 2 gusht 2020 Në ora: 11:22
Foto ilustrim

A jeni ndjerë ndonjëherë plot energji në një vend të caktuar ose në praninë e dikujt?

Lulet kanë nevojë për ujë dhe dritë të rriten dhe njerëzit nuk janë ndryshe. Trupat tanë janë si sfungjerë, ata thithin nga mjedisi që na rrethon. Për shkencën gjithçka është energji dhe kjo gjithashtu na prek. Artikulli që ne propozojmë, ka të bëjë me një eksperiment të kryer mbi algat dhe rezultati, siç sugjerohet nga mjekja dhe terapistja Olivia Bader Lee, mund të ketë vlerë edhe për njerëzit.

Grupi hulumtues i Universitetit të Bielefeld, Gjermani, ka bërë një zbulim interesant duke treguar se bimët mund të thithin burime alternative të energjisë nga bimë të tjera. Ky zbulim mund të ketë një ndikim të madh në të ardhmen e bioenergjisë, duke siguruar dëshmi se në të njëjtën mënyrë njerëzit thithin energji nga njerëzit e tjerë.

Studiuesit që u kujdesën për hulumtimin biologjik të profesorit Olaf Kruse, kanë konfirmuar për herë të parë që një fabrikë, Chlamydomonas reinhardtii, kryen jo vetëm fotosintezë, por gjithashtu ka një burim alternativ energjie, i cili mund të absorbohet nga bimë të tjera.

“Pikërisht për këtë arsye ka njerëz që nuk ndihen rehat në një vend ku janë të pranishëm një grup i caktuar njerëzish, me një përzierje energjie dhe emocionesh”, thotë psikologia dhe terapistja Dr. Bader Lee.

Në një seri eksperimentesh, Master Ciao Kruse dhe ekipi i tij kanë kultivuar alga të veçanta, Chlamydomonas reinhardtii, dhe kanë vërejtur se kur janë të ekspozuar ndaj ndërprerjeve, këto bimë janë në gjendje të absorbojnë energji nga algat e tjera aty pranë. Alga “tret” enzimat celulozë, duke i bërë ato përbërës të vegjël të sheqerit të cilat më pas transportohen në qeliza dhe transformohen në burime energjie.

“Kjo është hera e parë që kjo sjellje konfirmohet në një organizëm bimor, duke kundërshtuar të gjitha studimet e mëparshme. Në një masë të caktuar, ajo që po shohim janë bimët që ushqehen me bimë të tjera”, thotë profesor Kruse.

Dr. Bader Lee thotë se ndërsa studimet e energjisë po përparojnë, në vitet e ardhshme, ne mund ta shohim këtë veprim edhe tek njerëzit.

Dr. Bader Lee shton: “Trupi i njeriut është shumë i ngjashëm me një bimë, absorbon energjinë e nevojshme për të ushqyer gjendjen e tij emocionale”. Së fundmi, Dr. Bader flet për lidhjen midis njeriut dhe natyrës, një lidhje që ka humbur gjatë viteve, por që ngadalë është rizbuluar.

Gjithashtu thuhet se qenia njerëzore mund të thithë dhe të shërohet nëpërmjet qenieve të tjera njerëzore, kafshëve dhe çdo pjese të natyrës. Kjo është arsyeja pse qëndrimi afër natyrës shpesh është gjallërues, shërues dhe energjik për shumë njerëz. Përkundër asaj që mendojnë shumë “shkencëtarë” të kohës moderne, të cilët pretendojnë të dinë gjithçka, nëse ekziston bota shpirtërore, ajo nuk është e ndarë nga shkenca, por e ndarë nga shkenca e reduktuar e njeriut.

Për shkak të raporteve të shumta të njerëzve me aftësi ‘paranormale’, hulumtuesit në Universitetin e Granadës, Spanjë, kanë kryer një studim mbi aftësinë e këtyre njerëzve për t’i krahasuar me të tjerët. Fenomeni neuropsikologjik “Synesthesia” është një gjendje në të cilën një model njohës çon në një tjetër, duke përzier shqisat e tij. Në këtë mënyrë, njerëzit që posedojnë këtë aftësi mund të shohin ose madje të dëgjojnë zërin, ose shoqërojnë njerëzit me një ngjyrë ose muzikë.

Kjo nuk është vetëm një hipotezë, por diçka e zbuluar nga shkencëtarët sot, por që është vërtetuar mijëra vjet më parë nga kulturat orientale. Prandaj, ne mund të ndikojmë dhe ndikohemi jo vetëm nga njerëzit përreth, por edhe nga objektet, pasi, siç thotë Shkenca, gjithçka është energji.

Më të lexuarat
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat